Beskrivning: Just nu är det många som kontaktar vår kundservice och har frågor om elmarknaden, våra elpriser och elavtal, vilket leder till lite längre svarstider än vanligt. Om du vill se dina fakturauppgifter eller kolla din elförbrukning kan du göra det genom att logga in på Mina sidor. Inom 14 dagar kommer regeringens direktiv om elpriskompensationen. Innan dess kan vi inte svara på frågor angående detta.

Google Translate:

Beskrivning: Just nu är det många som kontaktar vår kundservice och har frågor om elmarknaden, våra elpriser och elavtal, vilket leder till lite längre svarstider än vanligt. Om du vill se dina fakturauppgifter eller kolla din elförbrukning kan du göra det genom att logga in på Mina sidor. Inom 14 dagar kommer regeringens direktiv om elpriskompensationen. Innan dess kan vi inte svara på frågor angående detta.

Självbetjäningstjänster

Snabblänkar

Fler relevanta sidor och artiklar

Vanliga frågor och svar

  Den som inte gör ett aktivt avtalsval blir med automatik anvisad till ett elhandelsföretag. Hos oss är det Affärsverken Energi AB som är anvisningsleverantör. Du får då ett anvisat avtal med anvisat pris enligt gällande prislista. Ett anvisat pris är ofta högre än ett avtalspris.

  Vi rekommenderar dig att göra ett aktivt val och teckna ett elavtal. Du kan välja vilket elhandelsföretag du vill. Elavtalet tecknas av samma person som står för nätavtalet på den nya adressen.

   

  Som elkund har du alltid två olika avtal; nätavtal och elavtal.

  Nätavtal har du med elnätföretaget som äger elnätet där du bor. Eftersom det gäller för en specifik plats, kan du inte flytta med dig nätavtalet utan måste teckna ett nytt när du flyttar.
  Läs mer och teckna nätavtal

  Elavtal har du med elhandelsföretaget som levererar elen du använder. Oavsett var du bor, kan du fritt välja elhandelsföretag att teckna avtal med och du kan även ta med dig ditt elavtal om du flyttar. Hos oss kan du välja mellan flera olika elavtal.
  Teckna elavtal

  Du kan göra det direkt på webben eller genom att kontakta vår kundservice.

  Elnätsföretaget äger nätet/ledningarna som elen transporteras via. I Karlskrona äger Affärsverken nätet/ledningarna. Du måste alltid ha ett nätavtal för din anläggning.

  Elhandelsföretaget levererar el och du väljer aktivt vilken aktör i Sverige du vill köpa el av.
  Hos oss kan du köpa el/teckna elavtal med Affärsverken Energi AB

  De produkter som alstrar värme eller kyla, till exempel kyl, frys, spis, diskmaskin, tvättmaskin, elvärme, golvvärme med mera drar mest energi.

  Det finns många sätt att spara både energi och pengar. Läs vår artikel med tips om hur du sparar både energi och pengar.

  En gång i månaden. Får vi, av tekniska skäl, inte in din avläsning kan det förekomma att din faktura baseras på uppskattad elförbrukning.

  Senast 60 dagar innan avtalet löper ut får du ett nytt avtalsförslag från oss. Om inget aktivt val görs förlängs avtalet med ett år per automatik, med de priser och villkor som gäller sista dagen i månaden. Undantag kan gälla för äldre avtal.

  Den fjärravlästa mätaren kommunicerar via elnät, Stadsnät eller GSM/GPRS.

  Klicka här för att se Affärsverkens elnätsområde (KKA) på karta

  Vid termografering används en avancerad värmekamera som genom infrarött ljus läser av temperaturskillnader. Kameran tar bilder som visar värmeenergi som inte kan uppfattas av det mänskliga ögat. Bilderna gör det möjligt att analysera värme- och energirelaterade avvikelser och problem.

  Det beror på vilka energiförluster som upptäcks vid termograferingen och vilka åtgärder du väljer att vidta. Att sänka energiförbrukningen är en säker väg mot lägre elräkning, men också en insats för att minska ditt klimatavtryck.

  Villaägare som har en fastighet i Karlskrona kommun. Termograferingen utförs på bostadsbyggnaden.

  Kontakta oss via formuläret, så återkommer vi inom kort. Intresseanmälan är inte bindande.

  Fundera på om det är något ställe i huset som extra fokus ska läggas på och flytta gärna undan lösa föremål från detta ställe. Termograferingen genomförs från både in- och utsidan av huset.

  Ja. Vi rekommenderar att du för anteckningar under besöket och noterar de råd som ges gällande exempelvis energibesparande åtgärder. Besöket tar mellan 30 och 60 minuter.

  Det finns två alternativ. I bägge fallen genomförs termografering med värmekamera. Kunden deltar vid hembesöket och rekommenderas att anteckna under genomgången. Vid beställning av termografering med skriftlig rapport sammanställer Affärsverken en rapport efter besöket. Den innehåller bilder, mätpunkter samt kommentarer och skickas till kunden via e-post eller brev enligt överenskommelse.

  Prisökningarna beror på en kombination av flera saker. Det beror på hur vädret har varit och även faktorer som bränslepriser och överföringskapacitet. Läs vår artikel: Varför är elen så dyr just nu?

  Vi håller nu på att ta fram de praktiska detaljerna kring hur utbetalningen ska gå till och vi betalar ut pengarna till dig som är elnätskund så snart det är möjligt efter det att riksdagen har fattat beslut.

  Informationen kommer att uppdateras löpande. Vår kundservice har inte mer information i dagsläget,  du kan läsa mer om elpriskompensation på Regeringens webbplats.

  Du hittar information om din elförbrukning på din faktura eller genom att logga in på Mina sidor.

  Ja, du får ett stöd per hushåll.