Google Translate:

Avfallshämtning för privata hushåll

Här tecknar du abonnemang för hämtning av brännbart och matavfall. Återvinning lämnar du på närmaste återvinningsstation. Grovavfall slänger du på våra bemannade återvinningscentraler.

Hushållsavfall

Vad ska vi hämta och hur ofta?

Välj abonnemang för både brännbart och matavfall eller endast brännbart om du hemkomposterar. Du väljer samtidigt storlek på kärl och hur ofta vi ska tömma. Vi hämtar avfallet året runt eller enbart på sommaren om du har fritidshus.

Sortering

Vad är deponi?

Deponi kallas det avfall som inte är brännbart och som inte går att återvinna. Detta lämnar du på någon av våra återvinningscentraler.

Sortering

Sortera rätt

För att återvinning ska fungera behöver ditt avfall vara rätt sorterat. Använd vår guide på webben eller sök upp Sorteringsbot Karlskrona på Messenger om du är osäker.

Frågor och svar

  Deponi kallas det avfall som inte är brännbart. Till exempel keramik, rakblad eller dricksglas. Detta lämnar du på någon av våra återvinningscentraler. Vi kan även hämta deponi vid din villa var åttonde vecka. Lägg då deponin i en genomskinlig säck vid dina sopkärl.

  Läs vår hjälpartikel om deponi

  Du som är privatperson kan se din nästa hämtning i Affärsverkens app, som du laddar ner i App Store eller Google play.

  Du kan även se på fakturan vilken vecka och veckodag du har hämtning. För dig med hämtning var fjärde vecka kan du se vilken startvecka du har och vilken veckodag vi hämtar. Vi påbörjar hämtning från klockan 06:00. Här hittar du mer information.

  Du kan anmäla att du vill få en påminnelse via sms dagen innan du har avfallshämtning. Läs mer här för att registrera dig

  Du som privatperson kan beställa extrahämtning av ditt avfall direkt i vår app eller genom att kontakta vår Kundservice, antingen via vår chatt eller ett mail till info@affarsverken.se

  Här kan du se priser för olika typer av extrahämtning.

  Du ansöker om hemkomopostering hos Karlskrona kommun. Ansökan om hemkompostering (Karlskrona kommuns webbsida)

  Du kan få en påminnelse via sms dagen innan du har avfallshämtning.

  Läs mer här för att registrera dig

  För dig som har abonnemang "sorterat" ingår påsar för matavfall och för deponi.

  Du hämtar påsar för matavfall och deponi kostnadsfritt i Affärsverkens reception på Norra Smedjegatan 53 i Karlskrona och på våra 10 bemannade återvinningscentraler i kommunen.

  Öppettider och karta till återvinningscentralerna

  När du flyttar in i en villa i Karlskrona kommun ska du teckna ett abonnemang för avfallshämtning. Du kan välja mellan tre olika alternativ.

  Om du inte gör något eget val fortsätter det befintliga valet för fastigheten att gälla. Kontakta vår kundservice för att se vilket abonnemang som är det befintliga. Befintligt abonnemang om hemkompostering flyttas aldrig över till ny fastighetsägare.

  Om du vill ha hemkompostering anmäler du det på separat blankett. Här finns mer information om hemkompostering.

  Vid en flytt är det mycket att tänka på. Förutom allt annat, ska du anmäla att ett ägarbyte sker.
  Som ny ägare fyller du i formuläret Ägarbyte – Köpare.
  Är du säljare fyller du i Ägarbyte – Säljare.

  Här kan du läsa kommunens föreskrifter om avfallshantering för Karlskrona. Där hittar du både dina och Affärsverkens skyldigheter när det gäller avfall. 

  Fullmäktige i Karlskrona kommun har beslutat att Affärsverken ska utreda hur insamling av förpackningar och tidningar kan öka, på ett kostnadseffektivt sätt. Detta eftersom det finns fler alernativ än 4-fackskärl.  En utredning har startat och kommer pågå under 2019.

  Som tillägg till beslutet har också en lagändring skett som innebär ett förtydligat producentansvar, vi avvaktar besked om hur ändringen kommer att påverka producenternas insamlingssystem.

  Nej, tömning sker enligt schema beroende på vilken startvecka man har. Startveckan ser man på sin senaste faktura.

Besök vårt Hjälpcenter för fler hjälpartiklar, frågor och svar.