Google Translate:

Välkommen till pressrummet

Affärsverken arbetar ständigt nya projekt som vi vill berätta om. Här kan du se en del av våra senaste nyheter.

Nyhet 19 juni 2024

Tävla med M/F Elleskär!

I midsommarhelgen kör vi extra turer för att du lätt ska kunna ta dig till helgens festligheter. Åker du med elbåten M/F Elleskär mellan den 20 till 30 juni kan du vinna fin fina priser till sommarens upplevelser!

Nyhet 17 juni 2024

Sanna testar nya avfallskärl

Karlskrona ska övergå till fyrfackskärl för insamling av hushållsavfall. Nu har Affärsverken som ansvarar för avfallshämtningen genomfört tester av det nya systemet hos olika familjer. Bland annat hos Sanna Törnström på Trummenäs.

Nyhet 23 maj 2024

Glassig premiär för M/F Elleskär

I år blir sommaren runt Borgmästarefjärden ett rent nöje med vår nya, tysta elbåt M/F Elleskär.

Nyhet 15 maj 2024

Undersöker framtidens elektriska skärgårdstrafik

Om kollektivtrafik flyttas från väg till hav skulle utsläppen minska och luftkvaliteten i städerna bli bättre. Nu ska Affärsverken tillsammans med BTH och andra aktörer utreda system för elektriska passagerarfärjor.

Nyhet 10 maj 2024

Affärsverken och Ferroamp söker testare

Tillsammans med Ferroamp genomför Affärsverken ett pilotprojekt i södra Sverige med syfte att bidra till ett stabilare elnät. Nu behövs ”testpiloter” som vill låna ut sina batterianläggningar.

Pressrelease 08 maj 2024

Borgmästarefjärden får en helt elektrisk rundtursbåt

Under onsdagen namngavs M/F Elleskär - Affärsverkens öppna elbåt som i sommar kommer att trafikera Borgmästarefjärden i Karlskrona. Elbåten erbjuder en tyst och vibrationsfri tur och är laddad med 100 procent förnybar el från bland annat solceller på Fisktorget.

Nyhet 15 mars 2024

Enklare att planera ditt besök på Mältan

Tillgängligheten på Mältan har blivit bättre. Förutom förändrade öppettider kan du i realtid se antal bilar på området och få sammanställd historik från föregående veckor. Ett verktyg som gör det enklare att undvika trängsel.

Nyhet 06 mars 2024

Enklare energikoll i vår nya app

Nu kan du ladda ner Affärsverkens nya app! I appen har vi samlat nyttig information om din energianvändning! Du kan följa din förbrukning av el och fjärrvärme, se aktuella spotpriser och få praktiska energispartips - som kan ge positiva effekter både på din ekonomi och vårt klimat.

Nyhet 04 mars 2024

Renhållningsfordon skänks till Ukraina

Ett renhållningsfordon från Affärsverken skänks till Karlskronas vänort Chortkiv i Ukraina. Under måndagen kom en delegation med borgmästare Volodymyr Shmatko i spetsen för att ta emot bilen ute på Mältan återvinningscentral.

Nyhet 29 februari 2024

Nytt nummer av magasinet #HI

Nu finns ett nytt nummer ute av #HI, Affärsverkens eget magasin om innovation och hållbarhet. Här lyfter vi blicken och tittar både på vad som händer i omvärlden och i Karlskrona.

Nyhet 19 februari 2024

Nya öppettider på Mältan

Från och med 1 mars 2024 ändrar vi öppettiderna på Mältan återvinningscentral efter önskemål från våra besökare.

Nyhet 16 februari 2024

Mer grön el strålar ut från Karlskrona Solpark

Karlskrona Solpark har fått tre nya etapper som står redo att producera förnybar solenergi. Många har redan köpt sin plats i solen, men det finns fortfarande möjligheter för dig att bli andelsägare.

Nyhet 29 januari 2024

Ny ersättning för nätnyttan

Nätnyttan är den ersättning som Affärsverken betalar till mikro- och småskaliga producenter som matar ut el i vårt nät.

Nyhet 23 januari 2024

Affärsverken syns på Elens dag

För att nå klimatmålen till 2045 behöver Sverige elektrifieras. Det kommer troligtvis att fördubbla elbehovet, vilket innebär att vi behöver bli många fler som jobbar i energibranschen.

Nyhet 15 december 2023

Affärsverken tar över Karlskronas återvinningsstationer

Regeringen beslutade sommaren 2022 om förändringar kring producentansvar för förpackningar. Det är en stor reform som innebär att alla Sveriges kommuner står inför ett omfattande förändringsarbete.

Nyhet 06 december 2023

Prishöjning av elnätsavgiften 1 januari 2024

Affärsverken justerar elnätsavgiften för att täcka höjda avgifter för abonnemang och överföring från regionnätet. Regionnätsägaren höjer priserna från den 1 januari 2024 med cirka 50 procent vilket innebär ökade kostnader för lokalnäten.

Nyhet 30 oktober 2023

Nya priser fjärrvärme

Med anledning av de ökade marknadspriserna på bränsle kommer Affärsverken att höja fjärrvärmepriset med 22 procent, vilket i genomsnitt motsvarar ca 17 öre per kWh plus moms.

Nyhet 15 september 2023

Affärsverken bjöd in till A Sustainable Tomorrow

Den 15 september arrangerades konferensen A Sustainable Tomorrow för tionde gången. Ett digilogt evenemang med livesändning som visas på lokala hubbar runt om i Sverige.

Nyhet 13 september 2023

Vi är nominerade till Guldeken

Skärgårdstrafiken har nominerats till Blekinge Turismpris 2023.

Nyhet 06 september 2023

Digital ombyggnad pågår

Nu under hösten kommer vi att bygga om digitalt och byta system för vår kundinformation. Allt för att göra det enklare och bättre för dig.

Nyhet 10 juli 2023

Ny fördelningsstation i Vedeby

Affärsverken investerar i en ny fördelningsstation för att möta energiomställningens utmaningar. Ett allt mer elektrifierat samhälle kommer skapa nya vanor, ökad förbrukning och behov av fler energikällor.

Nyhet 05 juli 2023

Trygghetstjänster i Karlskronas stadsnät

Nu finns Trygghetstjänster i Karlskronas stadsnät, vilket är en ny kategori. Måndagen den 26 juni lanserades Sensorem som en valbar tjänsteleverantör.

Pressrelease 19 juni 2023

Gullberna värmeverk producerar sin egen el – en del av energiomställningen i Karlskrona

Affärsverkens värmeverk på Gullberna Park är numera både värme- och elproducent. Den nya elen gör anläggningen självförsörjande och bidrar till energiomställningen i Karlskrona.

Nyhet 14 juni 2023

Sänkt elnätsavgift 1 juli 2023

Affärsverken genomför en kraftig sänkning av elnätsavgifterna på grund av lägre elpriser och därmed minskade kostnader för nätförluster. På elmarknaden svänger det snabbt och de senaste kostnadsprognoserna visar betydligt lägre siffror än i vintras.

Pressrelease 06 april 2023

Affärsverken bygger publik elbilsladdning i samarbete med Karlskronahem

Affärsverken bygger publika elbilsladdare tillsammans med Karlskronahem vid Musikgatans parkering i Spandelstorp.

Pressrelease 05 april 2023

Ny styrelse för Affärsverken

Affärsverkens nya styrelse tillträdde idag den 5 april efter bolagets årsstämma. Jan Lennartsson (M) tar över som ordförande och Åke Håkansson (S) blir vice ordförande, hälften av styrelsen är ny.

Nyhet 02 mars 2023

Enklare sortering och återvinning

Sommaren 2022 beslutade regeringen om nya regler som gör det enklare för hushåll och verksamheter att sortera sitt förpackningsavfall.

Nyhet 08 februari 2023

Prishöjning av elnätsavgiften 1 mars 2023

Affärsverken justerar elnätsavgiften för att täcka ökade kostnader för regionnätsabonnemang och nätförluster.

Nyhet 04 januari 2023

Nu släpps nya etapper av Karlskrona Solpark

Affärsverken utökar elproduktionen i Karlskrona för att ytterligare bidra till energiomställningen och göra Karlskrona mer hållbart. Bland annat släpps nu fler etapper av Karlskrona Solpark till försäljning.

Nyhet 12 december 2022

Få ett sms om strömmen går

Vi på Affärsverken arbetar hela tiden med att utveckla och uppdatera våra tjänster för att göra det enklare för dig som kund. Därför lanserar vi nu en sms-tjänst för strömavbrott.

Nyhet 09 december 2022

Håll i och håll ut – hårda vintermånader kommer

Kallare väder och underhåll av svenska kärnkraftsreaktorer påverkar elpriserna under vintern. Därför är det extra viktigt för dig som konsument att fundera över hur du förbrukar din el.

Pressrelease 04 november 2022

Karlskrona Solpark fördubblas – nya möjligheter att köpa andelar

Intresset att på olika sätt investera i solenergi är rekordstort. Affärsverken I Karlskrona förbereder nu för att utöka Karlskrona Solpark med ytterligare fem etapper. Det innebär att Karlskrona Solpark årligen kommer att kunna producera 5,5 GWh närproducerad och förnybar energi, vilket motsvarar 900 hushålls årsförbrukning.

Nyhet 27 oktober 2022

Nya priser fjärrvärme

Från och med 1 januari 2023 kommer priserna för fjärrvärme att höjas, det gäller både för villa, företag och flerbostadshus.

Nyhet 26 oktober 2022

Grön värme och el från Gullberna

Affärsverkens värmeverk på Gullberna Park är en av Karlskronas fjärrvärmeanläggningar. Inom kort kommer den även att kunna producera miljövänlig el.

Pressrelease 29 september 2022

Nättraby får fjärrvärme från Kraftvärmeverket

Lördagen den 1 oktober kopplas Nättraby till fjärrvärmenätet från Kraftvärmeverk Karlskrona på Mältan. En satsning på fossilfri värme som även bidrar till ökad, förnybar elproduktion i kommunen.

Nyhet 16 september 2022

En hållbar morgondag i Karlskrona

I torsdags samlades över 30 hållbarhetsintresserade personer från näringslivet i Karlskrona för att delta i A Sustainable Tomorrow, en digilog konferens med tema ”Halvvägs till 2030”.

Nyhet 14 september 2022

Öppet hus på Kraftvärmeverk Karlskrona

Kraftvärmeverk Karlskrona har levererat grön el och värme sedan 2012. I samband med tioårsjubileet bjuder vi in allmänheten till öppet hus, lördagen den 24 september.

Nyhet 02 september 2022

Fjärrvärme – en förutsättning för hållbar elproduktion

Är du fjärrvärmekund hos Affärsverken? Grattis! Då bidrar du även till grön, närproducerad elproduktion.

Nyhet 26 augusti 2022

Pendelbåt mellan Trummenäs och Handelshamnen

Nu kan du som bor på Trummenäs pendla med båt till arbete eller skola!

Nyhet 23 augusti 2022

Höjd ersättning för egenproducerad el

Första september höjs nätnyttoersättningen för småskalig elproduktion från 2 öre per kWh till 5 öre per kWh.

Nyhet 20 juli 2022

Affärsverken Flex antar energiutmaningen

Sverige ska ställa om till 100 procent förnybar elproduktion 2040 vilket kommer kräva stora förändringar. Hela energibranschen kraftsamlar nu för att skapa förutsättningarna. Inte minst Affärsverken som genom projektet Affärsverken Flex drar sitt strå till stacken på lokal nivå.

Pressrelease 23 juni 2022

Ny skärgårdsbåt med premiärtur i Ronneby

Affärsverken har förvärvat båten M/F Fyrskär och på måndag är det premiär för en ny linje i Ronneby skärgård.

Nyhet 14 juni 2022

Omvärldsläget påverkar det lokala elnätspriset

Omvärldsläget med sanktioner och strypta gasleveranser leder till fortsatt höga elpriser både i Sverige och övriga Europa. Affärsverken aviserar därför om en höjning av elnätspriset med 5 procent från den 1 juli.

Nyhet 11 maj 2022

Nya bryggstopp i skärgårdstrafiken

I sommar utökas linjen mellan Fisktorget och Stenshamn med ett bryggstopp vid Trummenäs badplats. Dessutom angör Hop-on Hop-off Skeppsbron.

Nyhet 06 maj 2022

För dig med hushållsabonnemang ändras benämningen brännbart till restavfall

Avfall Sverige har lanserat ett nytt gemensamt skyltsystem för avfallssortering.

Nyhet 27 april 2022

Nytt uppdrag för Skärgårdstrafiken

Affärsverken har vunnit Blekingetrafikens upphandling av skärgårdstrafik i Ronneby.

Nyhet 25 april 2022

Bra sortering blir bättre

På Mältans avfallscentral påbörjas nu ett arbete med att förbättra möjligheterna att sortera och återvinna.

Pressrelease 11 april 2022

Så betalas elpriskompensationen ut till Affärsverkens elnätskunder

Regeringens elpriskompensation kommer att betalas ut till cirka 4 800 av Affärsverkens elnätskunder.

Pressrelease 22 februari 2022

Snart går startskottet för fiberutbyggnaden till Östra skärgården

Karlskronas Östra skärgård kommer att ha fiberanslutning innan halvårsskiftet i sommar. Skärgårdsprojektet är en utmanande etapp och utgör en av de sista etapperna i uppdraget att förse kommunens landsbygd med fiber.

Nyhet 01 februari 2022

Affärsverken testar eldriven avfallshantering

Har du märkt något annorlunda när renhållningsbilen kört förbi i Karlskrona? Förmodligen inte. Möjligen låter den inte lika mycket som vanligt. Under vecka 5 testar nämligen Volvo Trucks sin nya ellastbil där Affärsverken är ett av de företag som får provköra och utvärdera.

Pressrelease 06 december 2021

Det lokala elnätspriset påverkas av omvärlden

Höjda priser i landets stam- och regionnät tvingar nu fram en höjning av elnätsavgiften även i lokalnätet. Affärsverken aviserar en höjning med sju procent 2022. Det motsvarar en ökad kostnad mellan cirka 15 och 70 kronor per månad för lägenhets- och villakunder.

Nyhet 26 november 2021

Ny tillfällig båtpendel

Från och med måndag den 29 november stannar Hasslöpendeln även vid Preembryggan. Detta sker under perioden 29 november till 22 december.

Nyhet 26 oktober 2021

Nya priser fjärrvärme

Från och med 1 januari 2022 kommer priserna för fjärrvärme att höjas, det gäller både för villa, företag och flerbostadshus.

Nyhet 20 oktober 2021

Nya särskilda avtalsvillkor

Från och med 20 oktober 2021 har vi nya särskilda avtalsvillkor för konsumenter, näringsidkare och övriga juridiska personer.

Nyhet 09 september 2021

Nya elnätsavgifter från 1 oktober 2021

En hållbar vardag för dig och en hållbar framtid för Karlskrona kräver ett säkert elnät. Samtidigt ska smart elförbrukning löna sig. Därför justeras elnätsavgifterna den 1 oktober 2021.

Pressrelease 03 september 2021

Dubbelt upp med grön el i Karlskrona Solpark

Under året har Affärsverken utökat Karlskrona Solpark. Nu har etapp 3 och 4 satts i drift och det betyder att solparken kan producera dubbelt så mycket grön el.

Nyhet 02 september 2021

Invigning av den nya fontänen i Borgmästarefjärden

Många har väntat och nu är det äntligen dags – den nya fontänen i Borgmästarefjärden ska invigas!

Nyhet 07 juni 2021

Förköp din biljett i skärgårdstrafiken

När du åker med oss mellan den 28 juni och 22 augusti har du möjlighet att förköpa ett begränsat antal biljetter. Måndagen den 21 juni släpper vi biljetter till Hop-on Hop-off, rundturer mellan Fisktorget och Nättraby och mellan Fisktorget – Kastellet och Tjurkö. Håll utkik på skargardstrafiken.com

Nyhet 07 maj 2021

Högt betyg i sorteringstest på väg mot framtiden

Framöver ska även Karlskronaborna kunna sortera förpackningar just utanför dörren och för att säkerställa en riktigt hållbar lösning pågår ett gediget förarbete. Som första aktör i världen har Affärsverken testat en ny typ av sidolastande bil samt tvåfackskärl, och betyget bland testkunderna på Trummenäs talar sitt tydliga språk.

Pressrelease 26 april 2021

Karlskrona Solpark fördubblar produktionen

Karlskrona Solpark fortsätter att växa och fördubblar snart sin produktion av solenergi. Fem Skanskaprojekt bidrar till utbyggnaden av den senaste etappen som kommer att tillföra 0,6 MW.

Nyhet 19 april 2021

Nytt avtal om skärgårdstrafik i Ronneby

Efter upphandling har vi tecknat ett treårigt avtal med Blekingetrafiken/Region Blekinge om skärgårdstrafik i Ronneby. Avtalet har option om förlängning i ytterligare två år.

Nyhet 17 april 2021

Angående våra lämnade uppgifter till Post- och telestyrelsen (PTS)

Affärsverken lämnar löpande in uppgifter om stadsnätsutbyggnaden till Post- och telestyrelsen (PTS). Uppgifterna hämtas från flera olika databaser och rapporteras till PTS, som sedan i sin tur väljer ut de uppgifter som används vid nationella jämförelser.

Nyhet 25 mars 2021

Affärsverkens el- och värmeproduktion är fossilfri

Affärsverken använder inget fossilt bränsle för att producera el och värme till Karlskronaborna. ”Genom detta bidrar vi på sikt till ett minskat utsläpp av växthusgaser”, säger Tove Juhl Andersen, miljöstrateg på Affärsverken.

Pressrelease 12 mars 2021

Vi bygger för framtiden – ny ledning till Nättraby ger fossilfri fjärrvärme till fler

Affärsverken fortsätter att bygga för framtiden och tar nu nästa steg för att förse Karlskrona med mer miljövänlig el och fjärrvärme.

Pressrelease 22 januari 2021

Utbyggnad av Karlskrona Solpark för att möta rekordintresse för solenergi

Intresset för solenergi ökar kraftigt hos Karlskronaborna och under våren 2021 startar bygget av nästa etapp av Karlskrona Solpark. Även försäljningen av solcellspaket når nya rekordnivåer och totalt står solenergin nu för mer än 500 familjers helårskonsumtion av el.

Pressrelease 12 januari 2021

Slutfasen inledd i fiberutbyggnaden

Affärsverken går nu in i slutfasen i utbyggnaden av fibernätet till samtliga fastigheter i kommunen. Under 2021 och eventuellt en bit in på 2022 kommer de sista hushållen i områden utanför tätorter och byar samt i skärgården att få tillgång till höghastighetsinternet, vilket underlättar arbete hemifrån och en levande landsbygd.

Pressrelease 18 december 2020

Prioriterat arbete att rätta till misstagen

Affärsverken har i en egen genomgång av avtal och uppgörelser som tecknades under förra vd:ns ledning funnit ett antal avvikelser från interna rutiner och regler om upphandling. Det handlar bland annat om inköp av varvstjänster och verkstadstjänster samt inhyrning av personal. Den tidigare vd:n slutade 2019 och vissa av avtalen löper över flera år.

Pressrelease 16 december 2020

Ny deponicell på Mältan säkrar avfallshantering utan långa transporter

Affärsverken har fått klartecken av Karlskrona kommun att öppna sin nya deponicell på Mältans avfallsanläggning. Området är på cirka 6 000 kvadratmeter och kommer att kunna ta emot avfall i drygt 25 år.

Nyhet 11 november 2020

53 veckor i kalendern – och vi låter udda vara jämnt från årsskiftet

2020 har 53 veckor istället för sedvanliga 52. Det innebär att det blir två udda veckor på rad vid årsskiftet, vecka 53 och vecka 1. Men du kan vara lugn, avfallshämtningen rullar på som vanligt!

Nyhet 01 november 2020

Nytt sätt att rapportera farligt avfall

Sverige behöver ha bättre kontroll på sitt farliga avfall. Därför skärps kraven på att verksamheter ska rapportera uppgifter om sitt farliga avfall till ett nytt avfallsregister. Från och med den 1 november ska verksamheter börja rapportera.

Pressrelease 02 oktober 2020

Affärsverken samarbetar med Kvinnojouren och utbildar medarbetarna i att hantera våld i nära relationer

Affärsverken inleder ett samarbete med Kvinnojouren Karlskrona och uppmanar andra företag att följa efter med liknande åtgärder mot relations- och hedersvåld.

Pressrelease 28 augusti 2020

Affärsverken byter ut elmätare hos 15 000 kunder

Nya elmätare gör det enklare för kunden att hålla koll på och anpassa elanvändningen.

Nyhet 10 augusti 2020

Affärsverken öppnar receptionen för betjäning inomhus

För att minska smittspridning i samhället har vi vidtagit flera försiktighetsåtgärder.

Nyhet 10 juli 2020

Ny förordning om producentansvar för förpackningar och returpapper

Den 1 januari 2021 införs en ny förordning som utvecklar producentansvaret för förpackningar och tidningspapper.

Nyhet 01 juli 2020

Uppdaterade särskilda villkor för elhandel

De särskilda avtalsvillkoren för elhandel, både för privatpersoner och näringsidkare har uppdaterats.

Nyhet 29 juni 2020

Ladda bilen med Swish

​​​​​​​För att underlätta för tillfälliga gäster i Karlskrona testar vi i sommar att erbjuda Swish som betalningsmedel på två av våra laddstolpar.

Nyhet 04 juni 2020

Angående upphandling av räkfrossa

Under den senaste veckan har det skrivits en del om Affärsverkens upphandling av räkfrossor i skärgårdstrafiken.

Publikationer 19 maj 2020

#HI 1 2020

Nu har senaste numret av #HI kommit ut - vårt magasin om hållbarhet och innovation. Läs bland annat om världens första återbruksgalleria, självkörande fordon och hur vi på Affärsverken möter framtidens utmaningar med hjälp av innovation. Och mycket mer!

Nyhet 01 april 2020

Affärsverken höjer beredskapen

För att minska smittspridning i samhället har vi vidtagit flera försiktighetsåtgärder.

Nyhet 01 april 2020

Ny punktskatt införs på avfall som förbränns

Riksdagen har beslutat om en ny punktskatt på avfall som förbränns.

Nyhet 20 mars 2020

Information till företagare med anledning av Coronaviruset

Affärsverken vidtar åtgärder som underlättar för det lokala näringslivet och gör det möjligt för företagare att få anstånd med betalningar.

Nyhet 13 mars 2020

Information med anledning av Coronaviruset

Affärsverken följer myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset COVID-19.

Pressrelease 09 mars 2020

Snabbare än snabbt!

Affärsverken kan från och med idag erbjuda alla av sina fiberanslutna kunder bredband upp till 10 000 Mbit/s.

Nyhet 08 mars 2020

Vi ger tillbaka till Karlskrona

Nu kan du göra skillnad för våldsutsatta kvinnor och barn med dina burkar och flaskor.

Pressrelease 28 februari 2020

Anna Claesson ny Marknadschef på Affärsverken

Anna Claesson har tillträtt som ny Marknadschef på Affärsverken. Anna kommer närmast från Blekingetrafiken där hon varit Marknads- och försäljningschef.

Pressrelease 30 januari 2020

Nytt samarbete för kulinariska upplevelser i skärgården

Affärsverken och Blomlöfs Rökeri satsar tillsammans på attraktiva evenemang ombord.

Nyhet 31 oktober 2019

Kundundersökning

Vi genomför just nu en kundundersökning till utvalda privatkunder i Karlskrona kommun.

Nyhet 25 oktober 2019

Karlskrona solpark producerar just nu

Karlskrona solpark produktion

Pressrelease 28 juni 2019

Affärsverken har ny VD

Det är med stor glädje som en helt enig styrelse igår fattat beslutet om att tillsätta Anna Wallin som ny VD att leda Affärsverken in i framtiden.

Pressrelease 19 juni 2019

En smart stad kräver en smart bro!

Som ett led i att skapa den smarta staden Karlskrona har Affärsverken lagom till midsommar kopplat upp tågbron i höjd med Lidl för att kunna erbjuda båtägare möjlighet att se om vattennivån tillåter dem att komma under eller ej.

Pressrelease 11 juni 2019

Nu kan du lämna din pant på Mältan

Returpack/Pantamera har tagit fram en helt ny typ av pantautomat som ska underlätta för den som vill panta mycket på en gång. På lördag den 15 juni invigs den nya storpantarautomaten Pantamera Express på Mältan ÅVC.

NyhetPressrelease 05 juni 2019

Affärsverken skapar världens snabbaste stadsnät

Nätverk med hög hastighet och god tillgänglighet är någonting som både hushåll och företag förväntar sig i dagens uppkopplade samhälle.

Nyhet 03 juni 2019

Elektronikskåp på Oscarsvärn

I fredags satte vi ut det första testskåpet för att underlätta för elektronik-, el- och batteriåtervinning.

Nyhet 31 maj 2019

Årsredovisning 2018

År 2018 bestod 99,8% av vår värmeleverans av biobränsle och 421 solpaneler installerades hos våra kunder. Nu finns våra Års- och hållbarhetsredovisningar för 2018 tillgängliga online!

Publikationer 10 maj 2019

#HI 1 2019

Nu har andra upplagan av #HI - vårt magasin om hållbarhet och innovation äntligen kommit från tryckeriet! I detta nummer kan du lära dig om det smarta samhället, uppkopplade textilier och en tomatodling som är beroende av laxar. Och mycket annat så klart. Trevlig läsning!

Pressrelease 09 maj 2019

Nu bygger vi etapp 2

Delbart är hållbart – Affärsverkens vision att bidra till och möjliggöra ett hållbart samhälle är tydlig. Kundintresset att få vara med och äga sin egen andel i Karlskrona Solpark är stort och andra etappen är nu klar att börja byggas.

Nyhet 17 april 2019

Uppdaterade särskilda villkor för elhandel

De särskilda villkoren är uppdaterade för både konsumenter och näringsidkare.

Pressrelease 06 april 2019

Hundratals delägare i Karlskrona Solpark

Idag invigde Affärsverken den första etappen av Karlskrona Solpark

Nyhet 01 april 2019

Öppet hus på Karlskrona Solpark

I samband med invigningen av Karlskrona Solpark öppnar vi solparken för allmänheten.

Pressrelease 29 mars 2019

Efter flera framgångsrika år lämnar nu Tomas Eriksson sin VD-post på Affärsverken

Tomas Eriksson har idag den 29:e mars sagt upp sig som koncernchef och VD för Affärsverken AB.

Pressrelease 29 mars 2019

Karlskronas nya skärgårdsbåt har anlänt

I går under torsdagen anlände Affärsverkens nya skärgårdsbåt till Karlskrona.

Nyhet 20 mars 2019

IoT Blekinge blev Årets stadsnät 2018

Svenska Stadsnätsföreningen premierar varje år förtjänstfulla insatser i bredbandsbranschen. I samband med föreningens årskonferens i Göteborg utsågs IoT Blekinge, som består av de kommunalt ägda stadsnäten i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Olofström, till Årets stadsnät.

Nyhet 14 februari 2019

Alla hjärtans dag

Vi sprider kärlek på stan!

Nyhet 21 januari 2019

Smarta sensorer på Karlskronahem

Affärsverken och Karlskronahem utför nu ett pilotprojekt tillsammans där vi har utrustat Karlskronahems kontorslokaler med smarta sensorer.

Nyhet 14 januari 2019

Certifierade Schysst Elhandel

Affärsverken är nu granskade och godkända enligt Energiföretagens certifikat ”Schysst Elhandel”!

Nyhet 08 januari 2019

Nominering till "Årets nätoperatör"

Affärsverken är nominerad till "Årets nätoperatör" på Telekomgalan i Stockholm.

NyhetPressrelease 01 november 2018

Nu går startskottet för Karlskrona Solpark

Delbart är hållbart – visionen för Affärsverken att bidra och möjliggöra ett hållbart samhälle är tydlig. Kundintresset att få vara med och äga sin egen andel i Karlskrona Solpark är stort och första etappen är nu klar att börja byggas.

Nyhet 18 oktober 2018

Karlskrona ska bli Sveriges smartaste stad

Karlskrona ska bli Sveriges smartaste stad - Affärsverken och BTH fördjupar sitt samarbete

Publikationer 10 oktober 2018

Första numret av vårt magasin om hållbarhet och innovation ute!

Här ser ni nr 1 av vårt magasin om hållbarhet och innovation. Läs bland annat om uppkopplade soptunnor, hur man delar en Tesla och hur Affärsverken ska bygga Sveriges största solpark.

Nyhet 19 september 2018

Ingen smäll för Affärsverken

Dagens morgonsändning från Ekonomiekot i Sveriges Radio tar upp en händelse från den Nordiska elbörsen i förra veckan. En norsk elhandlare hade inte säkerheter för börsens fordringar, så dennes positioner blev stängda av marknadsplatsen Nasdaq OMX...

Pressrelease 16 maj 2018

Affärsverken del i ett nordiskt partnerskap

En ny marknadsaktör på den nordiska kraftmarknaden! De tre mellanstora elhandelsföretagen Affärsverken Energi, Midtjysk Elhandel (Danmark) och NTE Marked (Norge) , var och en aktiv i sina nationella marknader, har bildat ett partnerskap under det gemensamma namnet Sharing Power...

Pressrelease 26 april 2018

Karlskrona får Sveriges största solpark

Karlskrona har fått titulera sig Sveriges soligaste stad – och blir snart hetast även inom solenergi. Organisationer, företag och även privatpersoner bjuds in som andelsägare i Sveriges största solpark som ska byggas på obrukbar...

Prenumerera via RSS

Prenumerera på våra nyheter, pressinformation, jobb och publikationer via RSS.

För att prenumerera kopierar du in följande länk i din RSS-läsare.

https://www.affarsverken.se/om-affarsverken/rss/

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}