Google Translate:

Elnät och elhandel

Vi är det där – kraften, fixaren, the power och allt vad du vill

Vi är strömmen i dina ledningar, den som får allt att snurra, blinka, låta och bara fungera. Vi är din leverantör av grön el från Karlskrona.

Grön el från väldigt nära dig

Hos oss får du bara el som kommer från förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biobränsle. Vi har tre avtal du kan välja mellan.

Lokalproducerad el och värme

Från Mältan till dig

Från inte alls långt bort, genom skogen och över fälten, inte från kolkraftverk i andra länder. Vi kommer från Karlskrona och ökar hela tiden andelen el som vi producerar lokalt. Men hur går det till då? Vad är lokalproducerad el?

Solenergi och mikroproduktion

Alla kan göra en insats

Du kan bidra till att mer miljövänlig el produceras. Villa- och fastighetsägare kan exempelvis installera solceller och bor du i lägenhet kan du köpa andelar i Karlskrona Solpark – då följer solkraften med dig även om du flyttar.

Priser för nätavtal

Här hittar du priserna för nätavtal för både privatkunder, företag och flerbostadshus.

Vad är grön el?

Grön el kommer från energikällor som solenergi, vindkraft, vattenkraft eller biobränsle. Energikällorna är 100% förnybara, det betyder att de återhämtar sig snabbt och inte gör skada i naturen. På Affärsverken arbetar vi med ursprungsgarantier, vilket betyder att vi alltid kan garantera att elen kommer från producenter av förnybar el.

Dessutom har den gröna elen inget CO2-utsläpp eller kärnbränsleavfall. Det är snällt mot miljön – för det finns inget viktigare.

Hållbarhet

Producera din egen el

Som elkund hos oss kan du bli din egen elproducent och sälja ditt överskott.

Schysst elhandel

Elhandel med omtanke

Visste du att vi är godkända enligt Energiföretagens certifikat ”Schysst Elhandel”. Det betyder att vi strävar efter att göra allt lite enklare och lite tydligare för dig som kund. Så att du ska känna dig trygg.

Frågor och svar

  Elnätsföretaget äger nätet/ledningarna som elen transporteras via. I Karlskrona äger Affärsverken nätet/ledningarna. Du måste alltid ha ett nätavtal för din anläggning.

  Elhandelsföretaget levererar el och du väljer aktivt vilken aktör i Sverige du vill köpa el av.
  Hos oss kan du köpa el/teckna elavtal med Affärsverken Energi AB

  Det finns många sätt att spara både energi och pengar.

  Läs vår artikel med energispartips

  En gång i månaden. Får vi, av tekniska skäl, inte in din avläsning kan det förekomma att din faktura baseras på uppskattad elförbrukning.