Google Translate:

Bättre koll med smarta IoT-tjänster

Med smarta IoT-tjänster kan du hitta enklare och billigare lösningar på komplicerade problem – och spara både tid och pengar. Håll koll på temperaturer, mät luftfuktighet, upptäck läckage och energioptimera din fastighet. Med uppkopplade sensorer kan du sätta in rätt åtgärder i rätt tid. Vad har du för behov? Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Skräddarsydda lösningar för fastigheter och företag

Oavsett om du driver ett företag, en förening eller äger ett flerbostadshus kan vi hjälpa dig att hitta en lösning som passar dina behov. IoT är en mångsidig, flexibel och kostnadseffektiv tjänst för att övervaka och samla in mätdata i fastigheter eller i utomhusmiljö. I kombination med Affärsverkens övervakningscentral ”Smart City Center”, SMCC, kan vi övervaka och larma i realtid.

IoT-tjänster

Förhindra fuktskador

Hög luftfuktighet kan innebära risk för mögel och kostsam sanering. Med vår IoT-tjänst för mätning av luftfuktighet kan du känna dig trygg med att det inte drabbar din fastighet.

IoT-tjänster

Upptäck läckage i tid

En läcka kan orsaka stora skador om den inte upptäcks i tid. Genom tjänsten läckagedetektering får du omedelbart larm om något händer i din fastighet.

Uppkopplad infrastruktur

Den smarta staden

Insamlad data kan används för att skapa ett tryggare och mer hållbart samhälle.

Genom att analysera data kan vi förutse och agera på störningar i ett tidigt skede.

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}

Frågor och svar

    Iot betyder Internet of Things, eller Sakernas Internet. Det handlar om saker i hemmet eller på annan plats som är uppkopplade. Du kan t ex ha sensorer för att se om ditt avfallskärl är fullt eller ha en uppkopplad värmereglering som du styr via din mobil eller en app.

    LoRa är en öppen standard för trådlös datakommunikation som används allt mer inom IoT. Via nätet kan man sedan koppla upp sensorer för olika tillämpningar.

    IoT Blekinge är ett samarbetsprojekt med representanter från Olofström Kabel-TV, Karlshamn Energi, Miljöteknik i Ronneby och Affärsverken i Karlskrona. Genom detta samarbete delar vi tillämpningar och erfarenheter inom IoT. Eftersom vi har en gemensam plattform så kan vi enkelt kopiera lyckade tillämpningar från en stad till övriga städer i Blekinge.