Google Translate:

Karlskrona - den smarta staden

Vad är det för temperatur i min fastighet? Töms mitt avfallskärl utan att det är fullt? Hur hög är havsnivån? Smarta sensorer kan hjälpa till att hålla koll på allt det där och mycket mer. Det är bara din och vår fantasi som sätter stopp.

Internet of Things

Med start 2018 har Affärsverken börjat bygga ett radionätverk som gör det möjligt att koppla upp små sensorer som kan användas för att automatiskt samla in information. Exempel på information är mängden avfall vid återvinningsstationer eller om våra grönområden behöver vattnas. Insamlad data används sedan för att skapa ett tryggare och hållbarare samhälle genom att till exempel inte hämta avfallskärlet förrän det är fullt eller bara vattna den delen av parken som behöver det.

Internet of things

En smart stad kräver en smart bro!

Vi har gjort det enklare för dig att se om du kommer under tågbron i höjd med Lidl.

Internet of Things

Håll koll på badtemperaturen

I samarbete med Karlskrona kommun och All Binary har vi kopplat upp termometrar som levererar aktuell vattentemperatur från Karlskronas badplatser.

Internet of Things

IoT Blekinge blev Årets stadsnät 2018

Svenska Stadsnätsföreningen premierar varje år förtjänstfulla insatser i bredbandsbranschen. I samband med föreningens årskonferens i Göteborg utsågs IoT Blekinge, som består av de kommunalt ägda stadsnäten i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Olofström, till Årets stadsnät.

Internet of Things

Samverkan ger styrka

Vi tror att samarbete är nyckeln för att kunna erbjuda en flexibel och kostnadseffektiv infrastruktur. Läs mer om vårt samarbetsprojekt IoT Blekinge.

Internet of Things

Våra pågående projekt

Affärsverken kan erbjuda allt ifrån ren transmission i nätverket till projekt där vi levererar en helhetslösning. För närvarande pågår det ett flertal projekt i vårt IoT-nät.

 

Internet of Things

Hur kommer jag igång?

Vårt LoRa-nät kan användas som bärare för företags egna tillämpningar eller vid behov kan Affärsverken erbjuda kompletta lösningar. Vi har även ett öppet testnät där både företag och privatpersoner kan prova den nya LoRA/IoT-tekniken.

Internet of Things

Fördjupat samarbete med BTH

Nu bjuds BTH:s studenter in att testa och laborera i Affärsverkens öppna nät för uppkopplade saker.

Internet of Things

Smart City Center

En förutsättning för den smarta och hållbara staden.

Internet of Things

Vårdtjänster i stadsnätet

Tillsammans med Alleato tittar Affärsverken på sensorer för att utveckla vårdtjänster i stadsnätet.

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}

Frågor och svar

    Iot betyder Internet of Things, eller Sakernas Internet. Det handlar om saker i hemmet eller på annan plats som är uppkopplade. Du kan t ex ha sensorer för att se om ditt avfallskärl är fullt eller ha en uppkopplad värmereglering som du styr via din mobil eller en app.

    LoRa är en öppen standard för trådlös datakommunikation som används allt mer inom IoT. Via nätet kan man sedan koppla upp sensorer för olika tillämpningar.

    IoT Blekinge är ett samarbetsprojekt med representanter från Olofström Kabel-TV, Karlshamn Energi, Miljöteknik i Ronneby och Affärsverken i Karlskrona. Genom detta samarbete delar vi tillämpningar och erfarenheter inom IoT. Eftersom vi har en gemensam plattform så kan vi enkelt kopiera lyckade tillämpningar från en stad till övriga städer i Blekinge.