Beskrivning: På grund av tekniska problem med M/F Astrid är turerna inställda tillsvidare.

Google Translate:

Beskrivning: På grund av tekniska problem med M/F Astrid är turerna inställda tillsvidare.

Enkelt och hållbart med solcellspaket

Solceller är en bra investering. Panelerna håller länge och ger garanterad avkastning vilket ökar värdet på ditt hus. Dessutom bidrar du till mer förnybar el på marknaden och kan sälja ditt eventuella elöverskott.

Från fundering till färdiginstallerat

Vi erbjuder kompletta solcellspaket med solpaneler, växelriktare, monteringssystem, kablar, installation, fri support och rådgivning. Vi hjälper dig hitta den lösning som passar dig bäst och kan även göra hembesök för att avgöra din fastighets förutsättningar.

Steg 1. Installera solcellspaneler
I vår paketlösning får du solpaneler och övrig utrustning från världens ledande tillverkare installerat av erfarna montörer.

Steg 2. Teckna rätt avtal
Teckna ett avtal för överskottsproduktion så du kan få betalt för den solel du inte behöver själv. När du köper solcellspaket av oss får du ett bra erbjudande. 

För villaägare

Gör en intresseanmälan

Hör av dig till oss med en intresseanmälan så kontaktar vi dig och tar fram en offert med ett beställningsunderlag. När beställningen är klar bestämmer vi ett datum för leverans och installation. Vår leverantör monterar och installerar din solcellsanläggning.

Fritidshus 4 kW

Antal paneler: 10
Energiproduktion: cirka 3.800 kWh
Prisexempel: cirka 80.000 kronor

Villa 6,5 kW

Antal paneler: 16
Energiproduktion: cirka 6.200 kWh
Prisexempel: cirka 110.000 kronor

Stor villa 12,2 kW

Antal paneler: 30
Energiproduktion: cirka 10.600 kWh
Prisexempel: cirka 160.000 kronor

Affärsverkens solceller

Detta ingår:

 • Komplett takmontage inklusive material.
 • Komplett elinstallation inklusive material.
 • För- och färdiganmälan.
 • Driftsättning och utbildning av systemet.
 • JA Solar solpaneler, svarta monokristallina med svart ram.
 • Hög uteffekt på 405W med standardstorlek (1,72 x 1,13 meter).
 • Hög tillförlitlighet med 15 års produktgaranti.
 • Effektgaranti 80 procent efter 25 år.
 • Kiselbaserade solcellspaneler har en bevisad livslängd på över 30 år och våra utvalda solcellspaneler tillverkas hos en av de ledande tillverkarna i världen.
 • Green Leaf-certifierade - Certifieringsmärket Green Leaf är Interteks ”gröna” certifieringsmärke. Produkter som bär detta märke har provats och certifierats av Intertek under Intertek Green Claims provnings- och certifieringssystem.
 • Solcellspanelerna som vi säljer har sålts på den svenska marknaden i många år och finns monterade på mark, villor, lantbruk och fastigheter.

Vi hjälper dig att sälja din överskottsel.

Sälj din överskottsel

Ny teknik gör det möjligt för dig att producera egen el. Det du förbrukar kostar dig inget och det eventuella överskottet kan du sälja.

Energispridaren

Christer Larsson låter solen göra halva jobbet när det kommer till elförsörjningen av hans villa.

Förmånlig investering

Som privatperson kan du få avdrag för grön teknik. Läs mer på Skatteverkets webbplats.

Som egenproducent kan du få skattereduktion för den överskottsenergi som du matar ut.
Läs mer på Skatteverkets webbplats

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}
{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}

Frågor och svar

  Vi rekommenderar dig att undersöka om det finns behov av takbyte innan du beställer solceller. Panelerna kommer att sitta på taket i cirka 30 år så det är klokt att bedöma takets skick.

  Ja. Olika takmaterial innebär olika typer av monteringssätt, vilket påverkar priset. Man kan förenklat säga att den enklaste monteringen är på plåttak och därefter kommer takpannor. Papptak är normalt sett mest kostsamt. Eternittak monterar vi inte solpaneler på.

  Växelriktaren kan monteras såväl inne som ute, någonstans på sträckan mellan solcellerna och din elmätare. Man vill gärna undvika direkt solljus på växelriktaren och eftersom det är elektronik så är det bra om den är lite skyddad. Den mår bra av att monteras på ett svalt ställe. En lämplig placering för växelriktaren hjälper vi till att bedöma utifrån dina förutsättningar.

  Installatören som monterade dina solpaneler kommer att skicka in en färdiganmälan till ditt elnätsbolag.

  Om du idag saknar en dubbelriktad elmätare, där konsumtion och produktion mäts separat, kommer ditt elnätsbolag att ta kontakt med dig innan solcellerna sätts i bruk för byte av elmätare.

  Tillvägagångssättet kan skilja sig något mellan olika elnätsbolag. Vid eventuella frågor rekommenderar vi dig att kontakta ditt elnätsbolag.

  Du behöver aktivt teckna ett mikroproduktionsavtal med ditt elhandelsbolag om du vill sälja din överskottsel. Hur mycket du får betalt skiljer sig emellan olika elhandelsbolag.

  Om du idag är eller önskar bli kund hos oss på Affärsverken så hittar du information här: Sälj din överskottsel

  Minuspriser på elmarknaden uppstår när det blir ett överskott av el i kombination med låg efterfrågan. Det behöver inte betyda att du betalar för den el du producerar med dina solceller. Du tjänar fortfarande på din överskottsel eftersom du har en skattereduktion på 60 öre per kWh och även får ersättning för nätnyttan.

  Att stänga av växelriktaren vid minuspriser kommer inte vara lönsamt. Det är bättre att utnyttja så mycket av din egenproducerade el som möjligt. Då sparar du även energiskatt och nätkostnader på den el du inte behöver köpa.