Google Translate:

Skaffa fiber till villan

Att ansluta din villa till Karlskronas stadsnät är en bra investering. När du väl är ansluten är det enkelt att komma igång.

Sök på din adress

Kontrollera din adress och få svar direkt om du är ansluten. Är du inte det kan du beställa eller anmäla ditt intresse om fiberanslutning via stadsnätet på webben.

Kvalitet och långsiktighet

Affärsverken ansluter villor, flerbostadshus, företagsfastigheter, myndigheter och skolor. Stadsnätet byggs med samma fokus på kvalitet och långsiktighet som andra samhällsnyttor och infrastrukturer.

Välj själv

Stadsnätet är öppet för fri konkurrens mellan olika tjänsteleverantörer. Det betyder att du kan välja vem som ska leverera internet, tv, telefoni och andra bredbandstjänster.

Låga priser

Att använda dig av stadsnätets tjänster kan sänka dina månadskostnader för tv, telefoni och internet.

Snabb kommunikation

Stadsnätet använder optisk fiber vilket ger i stort sett obegränsade överföringsmöjligheter. Till skillnad från ADSL och mobilt bredband påverkas inte uppkopplingen av terräng eller mottagning. Hastigheten är alltid densamma, oavsett hur många som surfar, tittar på tv eller pratar i telefon samtidigt. Stadsnätet erbjuder idag tjänster från 10–1000 Mbit/s.

Mer än internet

Stadsnätet handlar inte bara om surf utan erbjuder även tv, telefoni, smartahem-tjänster, styrning och övervakning, larm, vårdtjänster, e-tjänster, onlinespel med mera. Med telefonen kopplad till stadsnätet ringer du billigare än via telejacket. Det fungerar lika bra, du använder din vanliga telefon och kan behålla ditt gamla telefonnummer.

Attraktivare bostad

En anslutning till stadsnätet ger dig kommunikation med hög kvalitet, vilket säkrar hemmet för den digitala utvecklingen och ökar värdet på din bostad.

Frågor och svar

  En slutförd fiberanslutning är fast egendom och tillhör fastigheten. Fastighetsägaren äger fiberanslutningen.

  Anslutningskostnaden är en engångskostnad, som betalas till Affärsverken. Tjänster som internet, telefoni, tv med mera som du beställer från valfri tjänsteleverantör betalas till tjänsteleverantören.

  Du får fakturan efter att installationen är klar.

  Fiberanslutningen är fast egendom. Den tillhör villan och tillfaller den nya villaägaren. Om du har aktiva tjänster kontaktar du din tjänsteleverantör.

  Oavsett om du bor i villa, bostadsrätt eller lägenhet så tillhör den bostaden och ska sitta kvar på sin plats. Tänk på att även lämna kvar nätadaptern.

  Fibertråden skadas om du öppnar och/eller flyttar mediaboxen (fiberswitchen). Om du önskar flytta den till annan plats är du välkommen att kontakta oss för kostnadsförslag.

  Nej. Fibertråden skadas om du öppnar och/eller flyttar mediaboxen (fiberswitchen).

  Felanmälan gör du direkt till din tjänsteleverantör.

  Kontaktuppgifter och felanmälan i Karlskronas stadsnät