Google Translate:

Den smarta staden

I dagsläget övervakar vi våra egna sensorer samt el- och fibernät, men i förlängningen kommer vi kunna erbjuda centret till andra aktörer med liknande behov.

Tågbron Österleden

Höjden under bron är:

1 m 7 cm

Det ska vara enkelt för dig som vill ta båten in till stan. Med hjälp av smarta sensorer mäts avståndet mellan vattenytan och bron, under tågbron i höjd med Lidl, så du vet om du kommer under eller inte. Datan uppdateras varje timme. Tänk på att du själv är ansvarig för att ta dig under bron säkert. Vi reserverar oss för eventuell felvisning av data.

Håll koll på badtemperaturen

I samarbete med Karlskrona kommun och All Binary har vi kopplat upp termometrar som levererar aktuell vattentemperatur från Karlskronas badplatser.

Smart City Center – en förutsättning för den smarta och hållbara staden

Smart City Center (SMCC) möter framtidens utmaningar och möjligheter, för närvarande går data från vårt el- och stadsnät till centret. Exempelvis genomförs för närvarande tester där vi övervakar infrastruktur så som el och fiberskåp för att snabbt kunna agera på störningar.

Genom att analysera trender och data kan man förutse problemen innan de uppkommer. SMCC övervakar vi våra egna sensorer samt el- och fibernät, men i förlängningen kommer vi kunna erbjuda centret till andra aktörer med liknande behov.

Samverkan ger styrka

IoT Blekinge är ett samarbetsprojekt med representanter från Olofström Kabel-TV, Karlshamn Energi, Miljöteknik i Ronneby och Affärsverken i Karlskrona.

Genom samarbete delar vi tillämpningar och erfarenheter inom IoT. Eftersom vi har en gemensam plattform så kan vi enkelt kopiera lyckade tillämpningar från en stad till övriga städer i Blekinge.

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}