Google Translate:

Driftinformation och felanmälan

Här hittar du aktuell, planerad och tidigare driftinformation

Aktuell driftinformation

  Beskrivning: Returpacks pantmaskin är ur funktion, beräknas vara i drift igen på torsdag 11 augusti klockan 16:00.

  Beskrivning: M/F Astrids turer är inställda pga högvatten i ån.

  Orsak: Högvatten

  Beskrivning: En fiberkabel har blivit avgrävd i Ramdala. Felsökning pågår. Uppdatering: Felet är identifierat. Fibertekniker har påbörjat reparation och omblåsning av kablarna. Finns ingen beräknad klartid i nuläget.

  Orsak: Avgrävd kabel

Upplever du problem eller vill felanmäla skadegörelse, trasiga sopkärl eller något annat som inte står rätt till? På vår sida för felanmälan hittar du vem du ska kontakta

TILL FELANMÄLAN

Planerad driftinformation

Ingen planerad driftinformation

Tidigare driftinformation

  Beskrivning: Avgångar med Axel är inställda tillsvidare på grund av tekniska problem.

  Orsak: Problemet löst och Axel åter i drift from 16:00 Tekniska problem.

  Beskrivning: M/F Gåsefjärdens turer är inställda fram till 12.40 den 22/7

  Orsak: Tekniska problem.

  Beskrivning: På grund av högt vatten i Ronnebyån kan inte M/F Astrid trafikera Ronneby Centrum och Ronneby Brunn. Turerna till Karön utgår från Ronneby Marina. Gäller tillsvidare.

  Beskrivning: Driftstörning i Ronneby Östen på fiber och bredbandstjänster. Felsökning pågår.

  Orsak: Driftstörning avhjälpt. Kylare som börjat strula under natten och orsakat temperaturlarm.

  Kontaktperson: affarsverken.se

  Beskrivning: Inställda turer med Annaskär tills vidare

  Beskrivning: Trafiken mellan Ronneby Marina och Tjärö är tillsvidare inställd, på grund av tekniska problem.

  Orsak: Tekniska problem.

  Beskrivning: Söndagen den 3 juli kommer vi att utföra underhållsarbete på fjärrvärmenätet på Gullbernavägen. Arbetet innebär att berörda fastigheter kommer att vara utan värme och varmvatten från kl 8:00 till kl 16:00 denna dag. Viss störning kan även förekomma efter kl 16:00. Kallvattnet påverkas inte av avstängningen.

  Orsak: Planerat underhållsarbete

  Kontaktperson: Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 0455 - 78300

  Beskrivning: 2022-06-28 08:00 - Problemet kvarstår och vi ber dig som är drabbad att avvakta. 2022-06-27 16:00 - För närvarande är det en driftstörning som kan påverka dig som fiber-tv-kund. Felet innebär att flera kanaler saknas. Vi ber dig som är drabbad av detta problem att avvakta, felsökning pågår. https://www.allente.se/kundservice/driftinformation/avbrott-pa-enstaka-kanaler-via-telge/

  Orsak: Fel på elnätet i fastigheten

  Orsak: Tekniska problem

  Beskrivning: Rengöring av Returpacks pantmaskin på Mältan återvinningscentral tisdagen den 5 juli mellan klockan 8:00 till 12:00. Det kommer vara begränsad möjlighet att panta under tiden.

  Beskrivning: Strömavbrott Allatorp med omnjed

  Orsak: Strömavbrott i Eons nät.

  Beskrivning: Just nu upplever vi problem med vår SMS-tjänst för påminnelser om avfallshämtning. Du hittar information om när du kärl töms på din faktura eller i appen. Vår systemleverantör jobbar för att åtgärda problemet snarast.

  Orsak: Ej fastställt

  Beskrivning: Vi har just nu ett pågående avbrott på Verkö som påverkar bredbandstjänster. Felsökning pågår.

  Orsak: Utlöst jordfelsbrytare i nod.

  Beskrivning: På grund av arbete i elnätet kommer vi att bryta elförsörjningen till nedan fastigheter. Avbrottet kan påverka hissar, tvättstugor, varmvatten, tv, bredband samt belysning i hela fastigheten. Spänningslöshet kan inte garanteras. 2022-06-17 09:00-12:00 Kungsmarksvägen 43 (Berör 41-47) 2022-06-17 12:00-15:00 Kungsmarksvägen 63 (Berör 63-69) 2022-06-21 Kl. 09:00-12:00 Kungsmarksvägen 79-85 2022-06-21 Kl. 12:00-15:00 Rosenborgsvägen 1-15

  Orsak: Byte av elmätare i fastigheterna

  Beskrivning: Onsdagen den 22 juni kommer vi att utföra underhållsarbete på fjärrvärmenätet i Rödeby. Arbetet innebär att berörda fastigheter kommer att vara utan värme och varmvatten från kl 18:00 till kl 02:00 denna dag. Viss störning kan även förekomma efter kl 02. Kallvattnet påverkas inte av avstängningen.

  Orsak: Planerat underhållsarbete

  Kontaktperson: Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 0455-783 00.

  Beskrivning: På grund av ett planerat systemunderhåll onsdagen den 15 juni kan vissa störningar ske på affarsverken.se från klockan 16:15 till klockan 22:00. Tack för din förståelse!

  Beskrivning: På grund av en systemuppdatering den 14 juni klockan 16:00 till 22:00 så kan formulären påverkas på affarsverken.se. Tack för din förståelse.

  Beskrivning: Pågående driftstörning som påverkar elförsörjningen på delar av Mariedal.

  Orsak: Felet hittat och åtgärdat.

  Beskrivning: Eon Planerat strömavbrott Idrottsvägen Nättraby

  Orsak: Eon Planerat strömavbrott

  Beskrivning: På grund av en planerad systemuppdatering kan viss teknisk påverkan ske på våra avfallsstjänster i app och på webb. Driftstörningen förväntas pågå måndagen den 13 juni till och med tisdagen den 14 juni. Tack för din förståelse!

  Beskrivning: EON har ett planerat strömavbrott på Rosvägen 1/6 09:00-14:00, detta pga ett planerat reparations- och underhållsarbete. Detta arbete påverkar Affärsverkets fibernod vilken kan resultera i att kunder med ström i närliggande områden kan vara utan bredbandstjänster under det planerade avbrottet.

  Orsak: EON har ett planerat strömavbrott på Rosvägen 1/6 09:00-14:00, detta pga ett planerat reparations- och underhållsarbete.

  Beskrivning: Pågående driftstörning som påverkar elförsörjningen på delar av Trossö, påverkade områden är runt om Styrmansgatan, Skomakargatan samt Drottninggatan. **Felet är åtgärdat och allt är åter i drift.

  Orsak: Tekniskt fel i nätstation.

  Beskrivning: Det går just nu inte att teckna elavtal på webben, felsökning pågår. För att teckna ditt elavtal kan du istället maila oss på kundservice@affarsverken.se.

  Beskrivning: EON har ett planerat strömavbrott på Rosvägen 1/6 09:00-14:00, detta pga ett planerat reparations- och underhållsarbete.

  Orsak: EON har ett planerat strömavbrott på Rosvägen 1/6 09:00-14:00, detta pga ett planerat reparations- och underhållsarbete.

  Beskrivning: Returpacks pantmaskin är ur funktion, beräknas vara i drift igen på fredag 20 maj klockan 13:00.

  Beskrivning: Flytt av Returpacks pantmaskin pågår och beräknas vara klart torsdag 19 maj. Det innebär att man inte kan panta här idag och i morgon. Detta görs för att förbättra flödet för våra kunder på Mältan återvinningscentral.

  Beskrivning: Onsdagen den 18 maj kommer vi att utföra underhållsarbete på fjärrvärmenätet i Jämjö. Arbetet innebär att alla fjärrvärmekunder i Jämjö kommer att vara utan värme och varmvatten från kl 09:00 till kl 15:00 denna dag. Viss störning kan även förekomma efter kl 15. Kallvattnet påverkas inte av avstängningen.

  Orsak: Planerat underhållsarbete

  Beskrivning: Torsdagen den 5 maj kommer ett arbete att utföras på fjärrvärmenätet på Trossö. Det innebär att påverkade fastigheter kommer att vara utan värme och varmvatten från kl 08:15 denna dag. Vår förhoppning är att arbetet är slutfört till kl 16:00 men vi kan tyvärr inte garantera en exakt tid. Kallvattnet påverkas inte av avstängningen. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 0455-783 00.

  Orsak: Planerat arbete

  Kontaktperson: Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 0455-783 00.

  Beskrivning: Akut arbete i Stadsnätet som påverkar kunder i Flymen och Fjärdsjömåla

  Orsak: Akut arbete

  Beskrivning: Torsdagen den 5 maj kommer ett arbete att utföras på fjärrvärmenätet på Trossö. Det innebär att påverkade fastigheter kommer att vara utan värme och varmvatten från kl 08:15 denna dag. Vår förhoppning är att arbetet är slutfört till kl 16:00 men vi kan tyvärr inte garantera en exakt tid. Kallvattnet påverkas inte av avstängningen. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 0455-783 00.

  Orsak: Planerat arbete

  Kontaktperson: Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 0455-783 00.

  Beskrivning: Med anledning av renovering av bryggan vid Kastellet reserverar vi oss för att eventuellt inte kunna angöra bryggan den 27 juni som planerat.

  Kontaktperson: Vid frågor är du välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

  Beskrivning: Driftstörning som påverkar alla formulär på webben, felsökning pågår.

  Beskrivning: På grund av asfaltering kommer det under vecka 18 (2 maj till 6 maj) vara begränsad framkomlighet till Gisslevik återvinningscentral och återvinningsstation. Arbetet beräknas vara klart fredagen den 6 maj klockan 16:00. Tack för din förståelse.

  Beskrivning: På grund av en planerad systemuppdatering kan viss teknisk påverkan ske på våra avfallsstjänster i app och på webb. Driftstörningen förväntas pågå under förmiddagen måndag den 9 maj. Tack för din förståelse.

  Beskrivning: På grund av en planerad systemuppdatering kan viss teknisk påverkan ske på våra avfallsstjänster i app och på webb. Driftstörningen förväntas pågå måndag den 2 maj. Tack för din förståelse.

  Beskrivning: Med anledning av underhållsarbeten på ledningsnätet kommer strömmen att brytas på blåportshöjden en kort stund på ca 15 min 2022-04-22 någon gång mellan 07:00 -12:00

  Orsak: planerat underhållsarbete

  Beskrivning: Strömavbrott Möllebacken med omnejd.

  Orsak: Trasig säkring som utlöst på Nätstation.

  Kontaktperson: Uppdatering kommer att ske här på hemsidan med info.

  Beskrivning: Problem avhjälpt, upplevs fortfarande problem så prova att starta om all utrustning och hjälper inte det så lägg en felanmälan mot er tjänsteleverantör. Vi upplever just nu en driftstörning som påverkar våra bredbandstjänster. Felsökning pågår.

  Orsak: Problem i huvudnod.

  Beskrivning: Ordinarie hämtning tisdag 21 juni till och med fredag 24 juni: Sätt ut kärlen senast klockan 6:00 dagen före ordinarie hämtning. Viss förskjutning kan ske, så låt kärlen stå tills de är tömda. Tack för hjälpen!

  Beskrivning: Ordinarie hämtning måndag 6 juni till och med torsdag 9 juni: Sätt ut dina kärl senast klockan 6.00 på ordinarie hämtningsdag. Viss förskjutning kan ske, så låt kärlen stå tills de är tömda. Tack för hjälpen!

  Beskrivning: Ordinarie hämtning tisdag 24 maj till och med torsdag 26 maj: Sätt ut kärlen senast klockan 6:00 dagen före ordinarie hämtning. Viss förskjutning kan ske, så låt kärlen stå tills de är tömda. Tack för hjälpen!

  Beskrivning: Ordinarie hämtning måndag 18 april till och med torsdag 21 april: Sätt ut dina kärl senast klockan 6.00 på ordinarie hämtningsdag. Viss förskjutning kan ske, så låt kärlen stå tills de är tömda. Tack för hjälpen!

  Beskrivning: Ordinarie hämtning tisdag 12 april till och med fredag 15 april: Sätt ut kärlen senast klockan 6:00 dagen före ordinarie hämtning. Viss förskjutning kan ske, så låt kärlen stå tills de är tömda. Tack för hjälpen!

  Beskrivning: Planerat arbete vid Knösö, Säljö samt Knipehall. Avbrott kommer att ske under dagtid både på el och stadsnät.

  Beskrivning: Affärsverkens Stadsnät kommer att ha ett planerat Servicefönster natten mellan 9-10 Mars

  Beskrivning: På grund av ett planerat systemunderhåll onsdagen den 9 mars kan vissa störningar ske på inloggade sidor från klockan 16:45 till klockan 22:00. Tack för din förståelse!

  Beskrivning: Torsdagen den 17 februari stänger vi vår kundservice klockan 12:00. Reception och växel är öppet som vanligt. Välkomna åter på fredag igen.

  Orsak: På grund av utbildning.

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta vår växel på telefon 0455-783 00.

  Beskrivning: Felavhjälpning gjord. Allt är åter i drift

  Orsak: Kabelfel

  Beskrivning: Arbetet innebär att fastigheter på Saltö kommer att vara utan värme och varmvatten från kl 08:00 till kl 16:00 denna dag. Viss störning kan även förekomma efter kl 16. Kallvattnet påverkas inte av avstängningen.

  Orsak: Inkoppling av fler fastigheter på fjärrvärmenätet

  Orsak: Hej! Nu fungerar vår SMS-tjänst för aviseringar igen. Vi ber om ursäkt för driftstörningen och önskar dig en härlig dag.

  Beskrivning: Just nu upplever vi problem med vissa bredbandstjänster i stadsnätet, felsökning pågår

  Beskrivning: Stora strömavbrott i Fridlevstad m omnejd som tyvärr påverkar stadsnätets olika tjänster.

  Orsak: Strömavbrott

  Beskrivning: Störning Fjärrvärme Nättraby pga trasig elektronik efter strömavbrott vilket kan leda till varierande temperaturer.

  Orsak: Pga trasig elektronik efter strömavbrott tidigare idag som kan leda till varierande temperaturer. Prel klartid 2022-01-15 20:00

  Beskrivning: Avbrott i Fjärrvärmedistributionen för Nättraby pga strömavbrott.

  Orsak: Problemet med fjärrvärmen i Nättraby är nu avhjälpt. Vissa störningar kan dock fortsätta att förekomma under lördagen och söndagen.

  Beskrivning: Strömavbrott i området. Strömavbrottet är nu löst, men vår node ligger fortfarande nere. Vi felsöker på problemet.

  Orsak: Strömmen åter tillbaks på vår node, och vår utrustningen är åter uppe.

  Beskrivning: Affärsverken Stadsnät kommer att genomföra ett planerat Servicefönster natten mellan 12-13/1.

  Beskrivning: Pga isbildning är pendeln mellan Preembryggan och Handelshamnen är inställd.

  Orsak: Pga isbildning är pendeln mellan Preembryggan och Handelshamnen är inställd.

  Beskrivning: Pga isbildning är Sturköpendeln inställd tills vidare.

  Orsak: Pga isbildning är Sturköpendeln inställd tills vidare.

  Beskrivning: Vi upplever just nu en driftstörning i Östra Ronneby, felsökning pågår

  Orsak: Felet är nu avhjälpt.

  Beskrivning: Vi har just nu en driftstörning i Torhamn med omnejd på grund av strömavbrott hos EON.

  Orsak: Strömavbrott hos EON

  Beskrivning: Vi har just nu en driftstörning i Torhamn med omnejd på grund av strömavbrott hos EON

  Orsak: Strömavbrott hos EON

  Beskrivning: Från den 30 november till den 31 januari 2022 rekommenderas du som resenär att använda munskydd ombord i skärgårdstrafiken (och övrig kollektivtrafik). Detta gäller under vardagar mellan klockan 7–9 och 16–18 för resenärer från 12 år. Läs mer om de lokala restriktionerna på regionblekinge.se

  Beskrivning: Just nu upplever vi problem med vår SMS-tjänst för påminnelser om avfallshämtning. Du hittar information om när du kärl töms på din faktura eller i appen. Vår systemleverantör jobbar för att åtgärda problemet snarast.

  Orsak: Problemet har blivit åtgärdat av leverantör.

  Beskrivning: Driftstörning Spandelstorp/Hässlegården, felsökning pågår.

  Orsak: Trasig switch i station.

  Beskrivning: Arbete kommer att utföras i centralt system som påverkar IP-adr utdelning. Gäller alla privatkunder och kommer att påverka under hela servicefönstret. Vid problem kan man som slutkund behöva starta om sin utrustning. Skulle problem kvarstå efter omstart så hänvisar vi slutkunder till sina resp Tjänsteleverantörer för felanmälan!

  Beskrivning: Eon har ett planerat strömavbrott som påverkar vår stadsnätsnode

  Orsak: Planerat Strömavbrott

  Beskrivning: Just nu upplever vi problem med vår SMS-tjänst för påminnelser om avfallshämtning. Du hittar information om när du kärl töms på din faktura eller i appen. Vår systemleverantör jobbar för att åtgärda problemet snarast.

  Orsak: Felet berodde på en låsning av systemet.

  Beskrivning: Just nu upplever vi problem med att vissa laddstationer inte fungerar. Dessa laddstationer är övertäckta på plats och beror på tekniska problem. Laddstationerna åtgärdas löpande men tyvärr är det just nu långa leveranstider för komponenterna.

  Beskrivning: På grund av en systemuppdatering den 28 oktober klockan 16.45 till 18.15 så kan formulären påverkas på affarsverken.se. Driftstörningen förväntas pågå under 1,5 timme. Tack för din förståelse.

  Beskrivning: Kända berörda områden; Gullberna, Kungsmarken, Mariedal, Lyckeby, samt företagskunder.

  Orsak: All trafik åter upp igen sedan ca 10:05.

  Beskrivning: Torsdag den 14 oktober stänger vi vår kundservice klockan 12 på grund av utbildning. Reception, chatt och växel är öppet som vanligt. Välkomna åter på fredag igen.

  Orsak: Utbildning.

  Beskrivning: Vi har just nu ett större strömavbrott som påverkar hela Gullbernaområdet med omnejd.

  Orsak: Felet är nu avhjälpt och strömmen är tillbaka till samtliga kunder.

  Beskrivning: Just nu upplever vi problem med vår SMS-tjänst för påminnelser om avfallshämtning. Du hittar information om när du kärl töms på din faktura eller i appen. Vår systemleverantör jobbar för att åtgärda problemet snarast.

  Beskrivning: Strömavbrott i Affärsverkens elnät som påverkar Trossö. Strömmen är tillbaka men kan fortfarande ha en viss påverkan på en del funktioner.

  Orsak: Följdproblem vid underhållsarbete.

  Beskrivning: Vår elnätsleverantör har meddelat oss ett planerat strömavbrott som kommer att drabba Kättilsmåla med omnejd.

  Orsak: Planerat avbrott

  Beskrivning: Vår elnätsleverantör har meddelat oss ett planerat strömavbrott som kommer att drabba Kättilsmåla med omnejd.

  Orsak: Planerat avbrott

  Beskrivning: Vi upplever fortsatt problem med BankID-inloggningen i Mina sidor på både webben och i appen. Problemet är felanmält och inväntar teknisk åtgärd från systemleverantör. Tack för din förståelse!

  Orsak: Tillfälligt fel i bakomliggande system.

  Beskrivning: Nu fungerar vår SMS-tjänst för aviseringar igen. Vi ber om ursäkt för driftstörningen. Löst:Detta påverkar påminnelser via SMS för avfallshämtning. Är du osäker på när dina kärl töms kan du hitta informationen på din faktura eller om du loggar in i vår app. Vår systemleverantör jobbar för att åtgärda problemet snarast

  Orsak: Nu fungerar vår SMS-tjänst för aviseringar igen. Vi ber om ursäkt för driftstörningen.

  Beskrivning: Under hela år 2021 pågår ett schaktarbete kring Kärrtorp 1:3 och Rosenholms militärområde i Nättraby. Detta på grund av fjärrvärmearbete. Arbetet sker i övrigt klockan vardagar 07.00-16.00.

  Beskrivning: Under hela år 2021 pågår ett schaktarbete på Korpralsgatan i Bergåsa. Detta med anledning av fjärrvärmearbete. Arbetet sker i övrigt vardagar klockan 07.00-16.00.