Google Translate:

Affärsverken Flex skapar balans

Flextjänster bidrar till att skapa balans mellan elproduktion, styrbar elförbrukning och lagring. Ett måste för ett hållbart och tillförlitligt energisystem när samhället ställer om till fossilfria och förnybara energikällor. Affärsverken Flex arbetar med att hitta lösningar tillsammans med olika samarbetspartners.

Ett stabilt energisystem

Affärsverken Flex arbete utgår från Energitriangeln. En enkel modell som visar hur produktion, styrbar förbrukning och lagring behövs för att skapa balans i ett smart elnät.

Batterilagring

Affärsverken Flex testar batterier som en del av lösningen för att balansera elnätet. Tanken är att göra det möjligt för kunder med egna resurser att kunna bidra och samtidigt tjäna pengar.

Sälj dina resurser på elmarknaden

Affärsverken Flex är en aggregator på elmarknaden. Det betyder att vi möjliggör för dig som kund och andra aktörer att sälja flexibla resurser, exempelvis från batterilagring eller solceller.

Flexibel elförbrukning

Att förbruka el kostar pengar. Just nu mer än någonsin. Affärsverken tittar på hur privatpersoner och näringslivsaktörer ska kunna bli flexibla med sin elförbrukning, bidra till balans och bli en del av lösningen.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss.

Senaste nytt om Affärsverken Flex

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du senaste nytt i din e-post! Vi håller dig uppdaterad med nyheter kring våra lösningar och tjänster allt eftersom projektet fortlöper.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Våra senaste artiklar och nyheter:

Affärsverken Flex antar energiutmaningen

Bakgrund

Energiomställningen

Sverige ska ställa om till 100 procent förnybar och fossilfri elproduktion 2040 vilket kommer kräva stora förändringar. Hela energibranschen kraftsamlar för att skapa förutsättningarna. Inte minst Affärsverken.

Ett utvecklingsprojekt

Morgondagens energisystem idag

Affärsverken Flex började som ett projekt för att utforska möjligheter i det kommande energisystemet.

VD om Affärsverken Flex

Säkerställa lösningar

En del i arbetet med att ställa om till fossilfri el är att erbjuda flextjänster som skapar balans mellan förbrukning, lagring och produktion i energisystemet.

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}