Google Translate:

Din elmätare och förbrukning

Din elmätare registrerar hur mycket el som används i ditt hem och läses av automatiskt av oss. Med den nya elmätaren får du möjlighet att följa din elförbrukning enklare och koppla på olika tjänster för att kunna använda din el smartare och mer hållbart.

Nya smarta elmätare

Smarta elmätare som gör det lättare att bidra till ett hållbart samhälle – visst låter det bra? Snart är det verklighet, både för Affärsverkens elnätskunder och resten av Sverige.

Innan år 2025 ska alla elmätare i landet vara utbytta till nästa generations elmätare.

Stäng av strömmen, inte elmätaren

Vill du stänga av elen i ditt hus under en period är det viktigt att du stänger av strömmen och inte elmätaren. Genom att stänga av strömmen via mätarens funktionsknapp kan vi fortfarande ha kontakt med din elmätare och samla in mätarställningen så att din faktura blir rätt. Behöver du göra mätaren strömlös en längre tid, meddela gärna oss så att vi inte påbörjar en felsökning i onödan.

Läs mer om hur du stänger av strömmen

Koppla upp HAN-porten

Vill du kunna lastbalansera laddningen av din elbil eller optimera och styra energianvändningen i ditt hem? Nu är det möjligt. I alla våra nya elmätare av modellen Kamstrups OMNIPOWER® finns ett uttag som kallas för HAN-port. Genom att montera en så kallad HAN-modul i uttaget kan du få ut mätvärden om din energiförbrukning i nästan realtid.

Läs mer och aktivera HAN-porten

Fakta om din elmätare

För direktmätning, det vill säga de fastigheter som har säkringsstorlek från 16A - 63A, använder vi oss av Kamstrups OMNIPOWER® enfasmätare och trefasmätare. Mätaren hanterar både in- och utmatning och är anpassad för att du ska kunna installera en produktionsanläggning eller elbilsladdning. Den har även en HAN-port som möjliggör anslutning av olika tredjepartslösningar/digitala tjänster till din mätare, som hjälper dig att få bättre koll på din förbrukning och spara energi.