Google Translate:

Teckna elnätsavtal

Det är vi på Affärsverken elnät som äger och underhåller elnätet i centrala Karlskrona med cirka 20.000 kunder. Det innebär att du som bor inom detta område har oss som elnätsleverantör och att vi ansvarar för att din el kommer fram som den ska. Som kund i vårt elnät tecknar du alltid ett elnätsavtal med oss som nätägare. Se vårt elnätsområde här. 

Avgiften för elnätet är det du betalar för transporten av elen från kraftverket till ditt hem. Nätavtalet kan du aldrig flytta med dig eftersom det tillhör fastigheten/anläggningen, till skillnad från elavtalet som tillhör dig.

Teckna elnätsavtal

Privatpersoner, företag och fastighetsägare kan teckna ett elnätsavtal med oss på Affärsverken elnät direkt på webben. Tänk på att teckna avtalet i god tid. Vi behöver få in avtalet senast tre arbetsdagar före den dagen du önskar få i gång elen. Givetvis hjälper vi dig även om du behöver elen snabbare än så, men då tillkommer en extra kostnad.

Har du skyddad identitet ska du inte teckna avtal via webben utan då hjälper vi dig i vår reception eller kundservice tel 0455-783 75.

Har du ett företag med en elanläggning på över 200 A (effektkund) och vill teckna elnätsavtal, kontakta någon av våra säljare. Vi kan dessutom hantera samtliga dina elnätsfakturor om du har anläggningar på många olika platser.

Teckna elnätsavtal

Network contract in English

To sign the contract in english, click here

Vanliga frågor och svar

    Den som inte gör ett aktivt avtalsval blir med automatik anvisad till ett elhandelsföretag. Hos oss är det Affärsverken Energi AB som är anvisningsleverantör. Du får då ett anvisat avtal med anvisat pris enligt gällande prislista. Ett anvisat pris är ofta högre än ett avtalspris.

    Vi rekommenderar dig att göra ett aktivt val och teckna ett elavtal. Du kan välja vilket elhandelsföretag du vill. Elavtalet tecknas av samma person som står för nätavtalet på den nya adressen.