Google Translate:

Var med i Affärsverken och Ferroamps pilotprojekt

Tillsammans med Ferroamp genomför Affärsverken ett pilotprojekt i södra Sverige (elområde SE4) som gör att vi bidrar till ett stabilare elnät. Vi söker dig som vill vara med och testa med ditt hembatteri.

Var med i vårt pilotprojekt

Pilotprojektet går ut på att koppla upp ditt hembatteri mot flexmarknaden och erbjuda frekvensreglering till elsystemet. Det innebär i förlängningen att din Ferroampanläggning kan vara med och bidra till ett mer stabilt elnät samtidigt som du reducerar dina energikostnader när du får betalt för att erbjuda kapacitet till elsystemet.

Detta kommer hända

Projektet innebär att vi laddar upp eller laddar ur ditt batteri med små mängder el som inte påverkar installationen. Det rör sig om cirka 10 procent av batteriets totala kapacitet. Testerna sker både dag- och nattetid och en testcykel varar mellan cirka 5 minuter och 60 minuter. Ditt batteri kan antingen laddas upp eller laddas ur mellan 10 sekunder och 1 minut. Det är högst troligt att du inte kommer att märka något.

Vad du får ut av att medverka

Under pilotprojektet utgår ingen ekonomisk ersättning eftersom ingen riktig budning mot Svenska kraftnät genomförs. Du får tillgång till senaste versionen av programvaran till din EnergyHub som är utvecklad och testad av Ferroamp. När tjänsten är i drift och budning på Svenska kraftnät är igång, kan du teckna ett avtal och få gällande ersättning. Då blir din anläggning en av de första som är redo för detta.

För att delta i pilotprojektet

Under pilotprojektet behöver vi dig som har en Ferroamp anläggning i drift. Har du ingen anläggning idag så beror ditt deltagande på när din anläggning kommer att vara i drift. Detta är kraven

  • Anläggning finns i elområde SE4. Är du osäker kan du slå upp det på elomrade.se.
  • Anläggningen ska vara privat, dvs inte företag.
  • Du ska vara eller bli kund hos Affärsverken. Är du inte det idag kan du teckna elavtal och mikroproduktionsavtal.
{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}

Ja, jag vill medverka i pilotprojektet!

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig inom kort. Intresseanmälan är inte bindande.

Affärsverken

Affärsverken har en nyckelroll för den hållbara samhällsutvecklingen i Karlskrona. Vi vill skapa balans i vårt sätt att använda jordens resurser, hitta lösningar för fossilfri energi och bygga en smart, uppkopplad stad som gör utvecklingen möjlig.

Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamp-systemet maximerar nyttan av solpaneler, elbilsladdning och batterilager genom att koppla ihop dem i ett likströmsnät som ger fastighetsägare möjlighet att kontrollera och styra sin elanvändning och ta makten över sin nätanslutning.