Google Translate:

NyhetPressrelease 01 november 2018

Nu går startskottet för Karlskrona Solpark

Delbart är hållbart – visionen för Affärsverken att bidra och möjliggöra ett hållbart samhälle är tydlig. Kundintresset att få vara med och äga sin egen andel i Karlskrona Solpark är stort och första etappen är nu klar att börja byggas.

Vägarna på området har förberetts och det första som nu kommer att ske är att staketet kommer att sättas upp. När alla markarbeten och staket är färdigställda kommer de första solcellerna att sättas på plats. Dessa kommer sedan att kopplas ihop och för att kunna generera energi när vårens första solstrålar visar sig.

Första etappen kommer att bli på 0,6 MW och därefter kommer ytterligare 9 etapper att byggas.

- Elpriserna har fortsatt att stiga under sommaren och hösten, särskilt priset för förnybar energi, vilket gynnar kalkylen hos direktägarna ytterligare. Intresset är stort både hos organisationer, företag och privatpersoner. Införsäljningen av etapp 2 är redan igång och sker parallellt, säger Mikael Svensson, försäljningschef Affärsverken.

Alla kan bli delägare

Karlskrona Solpark blir andelsägd i sin helhet. Större företag och organisationer investerar som direktägare, medan småföretag och privatpersoner köper andelar genom den ekonomiska föreningen Solfördelarna i Karlskrona. Tanken är att så många som möjligt ska få chansen att producera sin egen miljövänliga el och ta del av avkastningen från solen.

- Medvetenheten om att leva klimatsmart och göra trygga val inom hållbarhet ökar i samhället. Det är stor skillnad på människors val och medvetenhet idag jämfört med bara för några år sedan, säger Anna Hammartorp, projektledare Karlskrona Solpark.

För mer information, kontakta Anna Hammartorp, projektledare Karlskrona Solpark, på telefon 0733-87 68 33 eller via e-post anna.hammartorp@affarsverken.se