Google Translate:

Jessica såg fördelarna med trädgårdskärl

I ett villaområde i Karlskrona bor Jessica med man och två barn – och en trädgård som också behöver kärlek då och då.

– Det är en traditionell villatomt med gräsmatta, häckar och några rabatter, berättar Jessica. Att pyssla i trädgården är kanske inte mitt största intresse, men det måste ju göras ändå. Vi hjälps åt i familjen och får även hjälp av min svärmor som är pensionär.

 

Tidigare använde sig Jessica av stora, återanvändbara säckar för att forsla gräsklipp och annat trädgårdsrens till Mältan återvinningscentral.

– Vi slängde in säckarna bak i bilen, men det kändes inte så fräscht. Ofta kom det in myror och det luktade murket efter att ha legat ute. När jag såg att Affärsverken hade en tjänst som erbjöd hämtning av särskilda trädgårdskärl tänkte jag att vi skulle testa. Det har vi inte ångrat, det passade oss jättebra. Vi tömmer allt direkt i kärlet och ställer ut det på gatan var fjärde vecka. Jag har sms-avisering aktiverad så vi inte missar hämtningen eftersom det inte sker i samband med den vanliga tömningen. Affärsverken hämtar under hela trädgårdssäsongen från april till november och sedan förvarar vi kärlet själva under vintern.

 

För Jessica blev det en stor skillnad i arbetsinsats.

– Det känns skönt att inte behöva stuva in allt bak i bilen längre, skrattar hon. Trädgårdskärlet har underlättat avsevärt för det blir många bäckar små när man har barn, jobb och vardagspussel som konkurrerar om ens tid.

 

Läs mer och beställ abonnemang