Google Translate:

Elhandel

Grön el från väldigt nära dig

Vi är strömmen i dina ledningar, den som får allt att snurra, blinka, låta och bara fungera. Vi är din leverantör av grön el från Karlskrona.

El för privatkund

Välj det elavtal som passar dig bäst

Hos oss får du bara el som kommer från förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biobränsle.

Lokalproducerad el och värme

Från Mältan till dig

Från inte alls långt bort, genom skogen och över fälten, inte från kolkraftverk i andra länder. Vi kommer från Karlskrona och ökar hela tiden andelen el som vi producerar lokalt. Men hur går det till då? Vad är lokalproducerad el?

Solenergi

Precis alla kan få solenergi

Du kan också bidra till den lokala produktionen av förnybar energi. Producera själv genom att installera solceller på ditt tak eller genom andelar i Karlskrona Solpark – där är vi hållbara tillsammans.

DIN HANDBOK OM ELKÖP

Så funkar det!

Hur jämför jag elpriser, hur vet jag att jag inte blir lurad, och varför går priserna på el ibland upp och ner som en bergochdalbana? Vi vet, el är komplicerat. Men vi hjälper dig.

Vad är grön el?

Grön el kommer från energikällor som solenergi, vindkraft, vattenkraft eller biobränsle. Energikällorna är 100 procent förnybara, det betyder att de återhämtar sig snabbt och inte gör skada i naturen. På Affärsverken arbetar vi med ursprungsgarantier, vilket betyder att vi alltid kan garantera att elen kommer från producenter av förnybar el.

Dessutom har den gröna elen inget fossilt CO2-utsläpp eller kärnbränsleavfall. Det är snällt mot miljön – för det finns inget viktigare.

Skillnad mellan elnätsavtal och elhandelsavtal?

För att kunna få el till ditt hem eller till din verksamhet behöver du två olika typer av avtal.

Elnätsavtalet tecknar du alltid med det elnätsföretag som äger elledningarna i området där du bor. Elhandelsavtalet tecknas med det elhandelsföretag som du väljer att köpa elen du förbrukar av.

Hållbarhet

Producera din egen el

Som elkund hos oss kan du bli din egen elproducent och sälja ditt överskott.

Schysst elhandel

Elhandel med omtanke

Visste du att vi är godkända enligt Energiföretagens certifikat ”Schysst Elhandel”. Det betyder att vi strävar efter att göra allt lite enklare och lite tydligare för dig som kund. Så att du ska känna dig trygg.