Beskrivning: På grund av tekniska problem med M/F Astrid är turerna inställda tillsvidare.

Google Translate:

Beskrivning: På grund av tekniska problem med M/F Astrid är turerna inställda tillsvidare.

Pressrelease 30 januari 2020

Nytt samarbete för kulinariska upplevelser i skärgården

Skärgårdstrafiken i Karlskrona erbjuder både reguljära och unika turer i övärlden – som de populära räkfrossorna eller chartrade båtar vid bröllop och företagsevent. Inför säsongen 2020 har Affärsverken knutit anrika Blomlöfs Rökeri till sig som leverantör av delikatesser.

- Det här är ett sätt för oss att vidareutveckla skärgårdstrafiken. Vi har höga förväntningar på den kommande säsongen. Blomlöfs är redan välkända för sina läckerheter, så det här samarbetet blir magiskt bra, säger affärsområdeschef Håkan Varenhed på Affärsverken.

Expanderar med närproducerat
Blomlöfs Rökeri i Brömsebro är ett 90-årigt familjeägt företag som skördat framgångar som leverantör av rökt lax och andra delikatesser från havet. Under 2019 har Blomlöfs köpt Saltö Fiskrestaurang för att öppna butik och servering i Karlskrona.

Affärsverken välkomnar sin lokalt förankrade leverantör till både Saltö och Fisktorget och ser fram emot att kunna erbjuda turister och skärgårdsentusiaster räksmörgåsar ombord på tre av sina båtar. Det vankas vidare laxspecialiteter samt kokta och rökta räkor till räkfrossorna.

- Vi har 19 räkfrossor planerade för sommaren 2020, säger Håkan Varenhed. Vi tar 70 passagerare ombord på M/F Gåsefjärden varje gång, och det brukar oftast vara fullt.

För mer information, vänligen kontakta:
Håkan Varenhed, affärsområdeschef, Båttrafik, Affärsverken, på tel 0708-78 30 04, eller via e-post hakan.varenhed@affarsverken.se eller Linda Olsson, säljansvarig, Skärgårdstrafiken, Affärsverken, på tel 0766-39 60 85, eller via e-post linda.olsson@affarsverken.se.