Google Translate:

Pressrelease 11 juni 2019

Nu kan du lämna din pant på Mältan

Returpack/Pantamera har tagit fram en helt ny typ av pantautomat som ska underlätta för den som vill panta mycket på en gång. På lördag den 15 juni invigs den nya storpantarautomaten Pantamera Express på Mältan ÅVC.

Enklare för storpantaren
Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller man i förpackningarna direkt ur påsen/säcken ner i ett fack. Automaten sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är ungefär 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar. Med Pantamera Express pantar man smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt, även om man har mycket pant.

Utbetalningslösningar
Man kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörande ändamål. På Mältan har man valt att skänka sin gåvopant till Bris, Barnens rätt i samhället.

Ett sätt att öka tillgängligheten
Med Pantamera Express ökar möjligheten att återvinna pant på bästa sätt.
– Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart sätt att panta på och hoppas att ännu fler kommer panta mera. Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera.

Invigningen av pantstationen kommer att uppmärksammas med ett event på Mältan ÅVC lördagen den 15 juni. Personal från Pantamera finns på plats och bjuder på kaffe och fika. Alla pantare får även en liten present.

Välkommen!


För frågor kontakta
Robert Malmgren, produktägare Cirkulärt, Affärsverken
0455-783 61, robert.malmgren@affarsverken.se

Carita Classon, produktchef på Pantamera/Returpack
0708-71 75 80, carita.classon@returpack.se