Google Translate:

Pressrelease 23 juni 2022

Ny skärgårdsbåt med premiärtur i Ronneby

Affärsverken har förvärvat båten M/F Fyrskär och på måndag är det premiär för en ny linje i Ronneby skärgård.

Den nya skärgårdsbåten M/F Fyrskär har anlänt till Ronneby Marina. Båten som har förvärvats genom upphandling är bolagets tionde. Den kommer att ha hemmahamn i Karlskrona. Fyrskär har tidigare trafikerat i såväl Karlskrona som Karlshamn skärgård.

Skärgårdstrafiken har blivit alltmer populärt och efterfrågan av skärgårdstrafik ökar. Trots två år av pandemi har resandet legat på höga nivåer. Förra året reste cirka 103 000 kunder med Affärsverkens båtar. I år har säsongen startat med rekord för charterbokningar.

M/F Fyrskär är en modern båt med plats för 30 sittande passagerare, den är 16 meter lång, 5 meter bred och maxfarten är 27 knop.

Under perioden 27 juni till 21 augusti kommer Fyrskär att trafikera Ronneby Marina – Stora Ekön – Tjärö, på uppdrag av Blekingetrafiken. Ett uppdrag som sträcker sig till och med 2025. När båten inte går i linjelagd trafik är den möjlig att chartra för privata evenemang från Ronneby.

Skärgårdstrafikens sommartidtabell börjar gälla på måndag den 27 juni och gäller fram till den 21 augusti.

– Skärgårdstrafiken har den senaste tiden utvecklats i allt högre takt. Med kunden i fokus utvecklar vi kundupplevelsen genom ständiga förbättringar. I år erbjuder vi evenemang och ett ökat utbud av digital guidning, digital försäljning och tekniska hjälpmedel för personalen. Genom förvärvet av Fyrskär står vi rustade för att möta det ökade behovet av skärgårdstrafik, berättar Anna Wallin VD Affärsverken.

Båten är registrerad hos Transportstyrelsen.

För mer information

Profilfoto på Anna Claesson, Marknadschef på AffärsverkenAnna Claesson
Markadschef och Affärsområdeschef Skärgårdstrafiken
0708-78 30 50
anna.claesson@affarsverken.se