Google Translate:

Kommer du under bron?

Nu har vi gjort det enklare för dig som vill ta båten in till stan. Med hjälp av smarta sensorer kan vi mäta avståndet mellan vattenytan och bron så du vet om du kommer under eller inte. Datan uppdateras varje timme.

tågbron Österleden

Höjden under bron är

1 m 59 cm

Tänk på att du själv är ansvarig för att ta dig under bron säkert. Vi reserverar oss för eventuell felvisning av data.

Vi kopplar upp den smarta staden

Vad är det för temperatur i min fastighet? Töms mitt sopkärl utan att det är fullt? Hur hög är havsnivån? Affärsverken arbetar med IoT och smarta sensorer inom flera olika områden för att förenkla människors vardag.

Frågor och svar

    Iot betyder Internet of Things, eller Sakernas Internet. Det handlar om saker i hemmet eller på annan plats som är uppkopplade. Du kan t ex ha sensorer för att se om ditt avfallskärl är fullt eller ha en uppkopplad värmereglering som du styr via din mobil eller en app.

    LoRa är en öppen standard för trådlös datakommunikation som används allt mer inom IoT. Via nätet kan man sedan koppla upp sensorer för olika tillämpningar.

    IoT Blekinge är ett samarbetsprojekt med representanter från Olofström Kabel-TV, Karlshamn Energi, Miljöteknik i Ronneby och Affärsverken i Karlskrona. Genom detta samarbete delar vi tillämpningar och erfarenheter inom IoT. Eftersom vi har en gemensam plattform så kan vi enkelt kopiera lyckade tillämpningar från en stad till övriga städer i Blekinge.