Google Translate:

Stadsnät

Karlskronas digitala puls

Redan på 1990-talet lade Affärsverken grunden till Karlskronas öppna, fiberoptiska stadsnät för att skapa en framtidssäker infrastruktur för data. Är du ansluten? Då öppnar sig en digital värld av möjligheter.

Beställ fiber och digitala tjänster

Via stadsnätets portal Karlskronaporten kan du välja vilka tjänster du vill ha för att kunna surfa, titta på tv, streama playtjänster som sport, serier och film. När du är ansluten kan du även ta del av tjänster för exempelvis energibesparing, hemlarm och trygghetslarm.

Driftinformation

  Beskrivning: En fiberkabel har blivit avgrävd i Ramdala. Felsökning pågår. Uppdatering: Felet är identifierat. Fibertekniker har påbörjat reparation och omblåsning av kablarna. Finns ingen beräknad klartid i nuläget.

  Orsak: Avgrävd kabel

Fiber och bredbandstjänster

Beställ eller gör en intresseanmälan för fiberanslutning

Vet du att din villa eller fastighet inte är ansluten så kan du anmäla intresse eller beställa på webben.

Företag och flerbostadshus

Företagslösningar i stadsnätet

Stadsnätet erbjuder allt från enklare tjänster för de mindre företagen till avancerade lösningar för de större.

Villa och lägenhet

Åtta skäl att välja stadsnätet

Det finns många anledningar att ansluta sig till stadsnätet. Här kan du läsa några.

Frågor och svar

  Sök på din adress på www.affarsverken.se/fiber för att få svar.

  Anslutningskostnaden är en engångsavgift och det tillkommer ingen månadsavgift för nätet. Sök på din adress på www.affarsverken.se/fiber för att få information om anslutningspris och beställning.

  En slutförd fiberanslutning är fast egendom och tillhör fastigheten. Fstighetsägaren äger fiberanslutningen.

  Anslutningskostnaden är en engångskostnad, som betalas till Affärsverken. Tjänster som internet, telefoni, tv med mera som du beställer från valfri tjänsteleverantör betalas till tjänsteleverantören.

  www.karlskronaporten.net och på respektive tjänsteleverantörs webbplats finns information om detta.

  Du får fakturan efter att installationen är klar.

  Ja, vi erbjuder avbetalning för alla privatpersoner som vill ha fiberanslutning till sin villa. Du kan välja mellan 12 och 24 månaders räntefri avbetalning. För att få avbetalning väljer du det när du gör din beställning.

  Ja, via Karlskronas stadsnät finns många möjligheter utöver snabb internetuppkoppling, till exempel tv och telefoni. Du kan även koppla in smartahem-tjänster, larm, vårdtjänster med mera på en internettjänstkapacitet.

  Du klickar på ”glömt lösen” och anger den e-postadress som du har registrerat dig med. Du får då en länk via e-post där du kan byta ditt lösenord. Får du problem kan du kontakta kundservice.

  Felanmälan gör du direkt till din tjänsteleverantör. Här kan du hitta kontaktuppgifter.

  Fiberanslutningen är fast egendom. Den tillhör villan och tillfaller den nya villaägaren. Om du har aktiva tjänster som internet, tv och telefoni kan du antingen flytta med dem till din nya bostad eller säga upp dem (med reservation för avtalsvillkoren mellan dig och tjänsteleverantören). Kontakta din tjänsteleverantör så hjälper de dig att flytta över tjänsterna till den nya bostaden.

  Oavsett om du bor i villa, bostadsrätt eller lägenhet så tillhör den bostaden och ska sitta kvar på sin plats. Tänk på att även lämna kvar nätadaptern.

  Fibertråden skadas om du öppnar och/eller flyttar mediaboxen (fiberswitchen). Om du önskar flytta den till annan plats är du välkommen att kontakta oss för kostnadsförslag.

  Nej. Fibertråden skadas om du öppnar och/eller flyttar mediaboxen (fiberswitchen).