Available in:

English

Google Translate:

Underbara skärgård

Blekinge skärgård är inte som andra. Här går världsarvshistoria, djurliv och levande skärgårdskultur hand i hand, året om. Våra skärgårdsbåtar tar dig dit. Med guide eller utan. Med reguljära turer eller chartrad båt. Oavsett vilket så kommer du tillbaka med en upplevelse för livet.

Driftinformation

  Beskrivning: För att undvika trängsel i helgresandet i Östra skärgården sätter vi in extra turer med M/F Ungskär. En tur på fredagar kl. 15.00 och en på söndagar kl. 13.00. Dessa turer kompletterar redan befintliga turer och förhoppningen är att resandet ska sprida ut sig. Vi börjar köra dessa turer från fredagen den 20 november och tillsvidare.

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

  Beskrivning: Vi har reducerat antal platser ombord för att du ska få en tryggare resa. Vi kan inte garantera plats ombord och det går inte att förboka biljett. Ibland kan du behöva vänta en stund i kö på nästa båttur. Se www.skargardstrafiken.com för aktuella turlistor. Tack för ditt tålamod och glad sommar!

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

TACK!

Sommaren 2020 blev inte som någon annan. Hemester och distansering var orden på allas läppar och många av oss upptäckte hur många smultronställen vi har alldeles runt knuten.

Vi vill passa på att tacka alla er som reste med våra skärgårdsbåtar och njöt av Karlskronas underbara skärgård. Tack för att ni hjälpte till att hålla avstånd i köer och på båtar. Tack för er förståelse när båtarna blev fulla snabbare än vanligt och när vi avstod från att ha event ombord, för att värna om er hälsa. Och glöm inte att en del av våra båtar går året runt om du blir sugen på en tur.

Bröllop ombord?

Drömmer ni om ett romantiskt skärgårdsbröllop? Eller en vigsel utöver det vanliga? Hyr en av våra skärgårdsbåtar och ta med era gäster på en härlig rundtur i Karlskronas skärgård.

För konferens, kickoff eller event

Många av skärgårdens sevärdheter finns inom en halvtimmes avstånd från stadskärnan. Vi erbjuder stor valfrihet när ni vill skapa en egen tur.

Hur och var vill du åka?

För mer information om tider och priser, välj tur i listan eller genom att klicka på kartan

Just nu kan vi inte visa turerna, kom tillbaka senare.
SMS-avisering Skärgårdstrafik

Sms vid trafikstörningar **

Åker du ofta med Hasslöpendeln eller Sturköpendeln? Anmäl ditt mobilnummer så skickar vi ett sms om det skulle uppstå trafikstörningar. **OBS! Sms skickas bara vid akut ändring i tidtabell, ej vid förseningar!

Pendeltrafik

Hasslöpendeln

Båtlinje mellan Horns brygga på Hasslö och Handelshamnen på Trossö som kör året runt under morgon och eftermiddag - perfekt för dig som bor på Hasslö och arbetar eller studerar i stan.

Frågor och svar

  Du kan ta med dig cykel ombord i mån av plats. Det kostar 15 kr extra/cykel. M/F Axel kan ta 4 cyklar, M/F Gåsefjärden 4 cyklar, M/F Flaggskär 15 cyklar och M/F Wittus 2 cyklar från Fisktorget till Yttre Park, men inte längre. Ska du längre ut i skärgården finns cyklar att hyra på Stenshamn (Pelles Sjöbod 0709-81 66 78), men inte på de andra öarna.

  Det går bra att ta med djur ombord på våra båtar. Om någon ombord är allergisk, så ber vi er att vara ute på däck.

  I mån av plats kan vi ta med barnvagnar ombord utan extra kostnad.

  Du kan ta ombord rullstol på M/F Axel (6 st), M/F Flaggskär (1 st), M/F Wittus (1 st) och M/F Ljungskär (7 st) i mån av plats. Kontakta oss om ni är ett större sällskap eller om ni har frågor om vilka bryggstopp som är tillgänglighetanpassade.

  Observera att toaletterna ombord i dagsläget endast är tillgänglighetsanpassade på M/F Flaggskär.

  Det finns toalett ombord på alla båtar utom på M/F Astrid och M/F Annaskär. Toaletten på M/F Flaggskär är tillgänglighetsanpassad.

  Reser du från Fisktorget köper du alltid din biljett i informationskiosken vid bryggan innan du går ombord. Annars köper du din biljett ombord på båten. Du betalar kontant (SEK och EURO), med bankkort eller med Swish. 

  Du kan förboka biljett på M/F Axel och M/F Ljungskär, boka biljett genom att ringa, maila eller besöka kiosken på Fisktorget.

  Här hittar du alla våra turer.

  Sommarbiljett från Blekingetrafiken gäller på alla skärgårdsturer. Reser du från Fisktorget i Karlskrona visar du upp din befintliga biljett i informationskiosken för att få en giltig biljett till din valda skärgårdstur. Läs mer om sommarbiljetten på Blekingetrafikens webbplats

  Här kan du boka våra event.

  För att se tider och priser så väljer du vilken tur du är intresserad av på sidan för våra tidtabeller