Available in:

English

Google Translate:

Underbara skärgård

Blekinge skärgård är inte som andra. Här går världsarvshistoria, djurliv och levande skärgårdskultur hand i hand, året om. Våra skärgårdsbåtar tar dig dit. Med guide eller utan. Med reguljära turer eller chartrad båt. Oavsett vilket så kommer du tillbaka med en upplevelse för livet.

Driftinformation

  Beskrivning: M/F Ungskär går enligt tidtabell. Begränsat antal resenärer gäller. Pga att Wittus är ur funktion prioriteras de som är fast boende ute i Östra skärgården. Vi har många andra fantastiska turer att erbjuda. Varmt välkomna ombord!

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

  Beskrivning: Inställda turer med M/F Wittus mellan Fisktorget och Stenshamn (röd linje) tillsvidare.

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

  Beskrivning: På grund av högvatten går M/F Astrid i Ronneby bara i ån idag.

  Orsak: Högvatten

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

  Beskrivning: Vi har just nu högt tryck på samtliga båtar. Kom i god tid för att köpa era biljetter, då vi har ett begränsat antal platser. Varmt välkomna!

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

  Beskrivning: M/F Flaggskär ersätts av Fyrskär och går enligt den vanliga tidtabellen.

  Orsak: Tekniska problem med M/F Flaggskär.

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

  Beskrivning: Vi har reducerat antal platser ombord för att du ska få en tryggare resa. Vi kan inte garantera plats ombord och det går inte att förboka biljett. Ibland kan du behöva vänta en stund i kö på nästa båttur. Se www.skargardstrafiken.com för aktuella turlistor. Tack för ditt tålamod och glad sommar!

  Kontaktperson: Välkommen att kontakta Skärgårdstrafiken på telefon 0455-783 30.

Skärgårdstrafiken informerar

Information med anledning av Coronapandemin

Vi tar spridningen av coronavirus på största allvar och gör vårt yttersta för att förhindra smittspridning. Håll avstånd och ta personligt ansvar. I biljettkiosken på Fisktorget i Karlskrona har vi markerat så att köandet ska fungera på bästa sätt. Vi har märkt upp så att du påminns om att hålla avstånd. Vi tar färre gäster än normalt ombord på våra båtar. Välj spridda platser ombord och ta hänsyn till andra passagerare genom att hålla avstånd före och efter ombordstigning men också ombord. Om du känner dig sjuk med förkylningssymtom stanna hemma och avboka din resa.
Ombord har vi utökat våra städrutiner. Vi torkar av och desinficerar utsatta områden flera gånger om dagen. Som alltid upprätthåller vi god hygien i barområdet och hanterar mat säkert. Håll avstånd till vår personal ombord och andra gäster. Tack för visad hänsyn.

m/f axel

Skärgårdsbåt i Nättrabyån

Åk med den ombyggda ångbåten M/F Axel under prunkande lövverk uppför den idylliska Nättrabyån. Njut av en kaffe eller en glass ombord!

M/F Gåsefjärden och M/F Annaskär

Hop-on Hop-off

Du når en rad spännande platser runt Trossö i Karlskrona. Hoppa i land vid någon av våra destinationer, sola, bada eller gå på upptäcktsfärd.

Hur och var vill du åka?

För mer information om tider och priser, välj tur i listan eller genom att klicka på kartan

Just nu kan vi inte visa turerna, kom tillbaka senare.
SMS-avisering Skärgårdstrafik

Sms vid trafikstörningar **

Åker du ofta med Hasslöpendeln eller Sturköpendeln? Anmäl ditt mobilnummer så skickar vi ett sms om det skulle uppstå trafikstörningar. **OBS! Sms skickas bara vid akut ändring i tidtabell, ej vid förseningar!

Pendeltrafik

Hasslöpendeln

Båtlinje mellan Horns brygga på Hasslö och Handelshamnen på Trossö som kör året runt under morgon och eftermiddag - perfekt för dig som bor på Hasslö och arbetar eller studerar i stan.

Frågor och svar

  Du kan ta med dig cykel ombord i mån av plats. Det kostar 15 kr extra/cykel. M/F Axel kan ta 4 cyklar, M/F Gåsefjärden 4 cyklar, M/F Flaggskär 15 cyklar och M/F Wittus 2 cyklar från Fisktorget till Yttre Park, men inte längre. Ska du längre ut i skärgården finns cyklar att hyra på Stenshamn (Pelles Sjöbod 0709-81 66 78), men inte på de andra öarna.

  Det går bra att ta med djur ombord på våra båtar. Om någon ombord är allergisk, så ber vi er att vara ute på däck.

  I mån av plats kan vi ta med barnvagnar ombord utan extra kostnad.

  Du kan ta ombord rullstol på M/F Axel (6 st), M/F Flaggskär (1 st), M/F Wittus (1 st) och M/F Ljungskär (7 st) i mån av plats. Kontakta oss om ni är ett större sällskap eller om ni har frågor om vilka bryggstopp som är tillgänglighetanpassade.

  Observera att toaletterna ombord i dagsläget endast är tillgänglighetsanpassade på M/F Flaggskär.

  Det finns toalett ombord på alla båtar utom på M/F Astrid och M/F Annaskär. Toaletten på M/F Flaggskär är tillgänglighetsanpassad.

  Reser du från Fisktorget köper du alltid din biljett i informationskiosken vid bryggan innan du går ombord. Annars köper du din biljett ombord på båten. Du betalar kontant (SEK och EURO), med bankkort eller med Swish. 

  Du kan förboka biljett på M/F Axel och M/F Ljungskär, boka biljett genom att ringa, maila eller besöka kiosken på Fisktorget.

  Här hittar du alla våra turer.

  Hop-on Hop-off startar 24 juni 2019. Här hittar du tidtabell och priser.

  Sommarbiljett från Blekingetrafiken gäller på alla skärgårdsturer. Reser du från Fisktorget i Karlskrona visar du upp din befintliga biljett i informationskiosken för att få en giltig biljett till din valda skärgårdstur. Läs mer om sommarbiljetten på Blekingetrafikens webbplats

  Här kan du boka våra event.

  För att se tider och priser så väljer du vilken tur du är intresserad av på sidan för våra tidtabeller