Available in:

English

Google Translate:

Underbara skärgård

Blekinge skärgård är inte som andra. Här går världsarvshistoria, djurliv och levande skärgårdskultur hand i hand, året om. Våra skärgårdsbåtar tar dig dit. Med guide eller utan. Med reguljära turer eller chartrad båt. Oavsett vilket så kommer du tillbaka med en upplevelse för livet.

Njut av Östra skärgården

Vill du uppleva Karlskrona skärgårds vackra natur, mysiga smultronställen och magiska vyer? M/F Wittus tar dig ut i Östra skärgården och till det bästa öarna har att erbjuda.

m/f axel

Upplev Nättrabyån

Åk med den ombyggda ångbåten under prunkande lövverk uppför idylliska, slingrande Nättrabyån. Njut av en kaffe eller en glass ombord!

Premiär 15 maj 2021.

M/F Gåsefjärden och M/F Annaskär

Hop-on Hop-off

Vill du skapa ett eget äventyr? Med Hop-on Hop-off är det fritt fram – oavsett om du vill bada från klippor, njuta av solen på däck eller gå på upptäcktsfärd på någon av öarna runt Trossö.

Premiär 28 juni 2021.

Förverkliga bröllopsdrömmen

Drömmer ni om ett romantiskt skärgårdsbröllop? Eller en vigsel utöver det vanliga? Boka i god tid för att vara säker på att göra drömmen till verklighet ombord på en skärgårdsbåt.

Skräddarsydd tur för er grupp

Vill ni ta med vänner, kollegor eller familj ut bland skärgårdens sevärdheter och ha båten för er själva? Våra skärgårdsbåtar är alltid lika omtyckta – var gärna ute i god tid när ni ska boka er tur.

Hur och var vill du åka?

För mer information om tider och priser, välj tur i listan eller genom att klicka på kartan

Just nu kan vi inte visa turerna, kom tillbaka senare.
SMS-avisering Skärgårdstrafik

Sms vid trafikstörningar **

Åker du ofta med Hasslöpendeln eller Sturköpendeln? Anmäl ditt mobilnummer så skickar vi ett sms om det skulle uppstå trafikstörningar. **OBS! Sms skickas bara vid akut ändring i tidtabell, ej vid förseningar!

Pendeltrafik

Båtpendla från Hasslö och Sturkö

Bor du på Hasslö eller Sturkö? Då finns det båtar som kör året runt morgon och eftermiddag. Linjerna går mellan Handelshamnen på Trossö och Horns brygga på Hasslö respektive Bredavik på Sturkö – perfekt för dig som arbetar eller studerar i stan.

Frågor och svar

  Ja, i mån av plats kan du ta med dig cykel ombord. Det kostar 15 kronor per cykel. Med M/F Wittus kan cykeln transporteras från Fisktorget till Yttre Park. Ska du längre ut i skärgården finns cyklar att hyra på Stenshamn (Pelles Sjöbod 0709-81 66 78).

  Det går bra att ta med djur ombord på våra båtar. Om någon ombord är allergisk, så ber vi er att vara ute på däck.

  Ja, i mån av plats kan du ta med dig barnvagn ombord utan extra kostnad.

  I mån av plats kan du ta med dig rullstol ombord på M/F Axel, M/F Flaggskär, M/F Wittus och M/F Ljungskär. Kontakta oss om ni är ett större sällskap eller om ni har frågor om vilka bryggstopp som är tillgänglighetanpassade.

  Notera gärna att toaletterna ombord i dagsläget är tillgänglighetsanpassade endast på M/F Flaggskär.

  Det finns toalett ombord på alla båtar utom på M/F Astrid och M/F Annaskär. Toaletten på M/F Flaggskär är tillgänglighetsanpassad.

  Reser du från Fisktorget köper du alltid din biljett i informationskiosken vid bryggan innan du går ombord. Annars köper du din biljett ombord på båten. Du betalar kontant (SEK och EURO), med bankkort eller med Swish. 

  Du kan förboka biljett till turerna med M/F Axel och M/F Ljungskär. Boka biljett genom att ringa, maila eller besöka informationskiosken på Fisktorget.

  Här hittar du alla våra turer.

  Om du vill uppleva de vackra östra delarna av skärgården rekommenderar vi turen med M/F Wittus. Den tar runt tre timmar och du får uppleva det lokala ö-livet på nära håll. I området finns ett rikt djurliv och det finns chans att se både örnar och sälar.

  Hop-on Hop-off startar 28 juni 2021. Här hittar du tidtabell och priser.

  Sommarbiljett från Blekingetrafiken gäller på alla skärgårdsturer. Reser du från Fisktorget i Karlskrona visar du upp din befintliga biljett i informationskiosken för att få en giltig biljett till din valda skärgårdstur. Läs mer om sommarbiljetten på Blekingetrafikens webbplats

  Här kan du boka våra event.

  Med Kustlinjen åker du mellan Karlskrona, Ronneby och Karlshamn. Upplev Blekinges fantastiska skärgård från Karlskrona i öst till Karlshamn i väst. Detta gäller varje lördag och söndag mellan den 28 juni till och med 22 augusti 2021. Du behöver byta båt i Ronnebyhamn.

  För att se tider och priser så väljer du vilken tur du är intresserad av på sidan för våra tidtabeller