Available in:

English

Google Translate:

Underbara skärgård

Blekinge skärgård är inte som andra. Här går världsarvshistoria, djurliv och levande skärgårdskultur hand i hand, året om. Våra skärgårdsbåtar tar dig dit. Med guide eller utan. Med reguljära turer eller chartrad båt. Oavsett vilket så kommer du tillbaka med en upplevelse för livet.

Skärgårdstrafiken informerar

Information med anledning av coronaviruset

Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande covid-19 så att du kan känna dig trygg att åka med oss. Vi har bland annat utökat våra städrutiner på båtarna och erbjuder handsprit ombord. Vi har också reducerat antalet platser på våra båtar så att våra passagerare kan hålla avstånd till varandra. Välkommen ombord!

m/f axel

Skärgårdsbåt i Nättrabyån

Åk med den ombyggda ångbåten M/F Axel under prunkande lövverk uppför den idylliska Nättrabyån. Njut av en kaffe eller en glass ombord!

Utflykter och guidade turer

Hemester i skärgården

I år mer än någonsin vill vi vistas ute i naturen och Karlskrona skärgård erbjuder många härliga utflyktsmål att upptäcka. Med våra båtar tar du dig enkelt ut.

m/f wittus

Upplev Östra skärgården

Ta en tur med M/F Wittus och upplev levande skärgårdskultur som går hand i hand med djurlivet.

Hur och var vill du åka?

För mer information om tider och priser, välj tur i listan eller genom att klicka på kartan

Just nu kan vi inte visa turerna, kom tillbaka senare.
SMS-avisering Skärgårdstrafik

Sms vid trafikstörningar **

Åker du ofta med Hasslöpendeln eller Sturköpendeln? Anmäl ditt mobilnummer så skickar vi ett sms om det skulle uppstå trafikstörningar. **OBS! Sms skickas bara vid akut ändring i tidtabell, ej vid förseningar!

Pendeltrafik

Hasslöpendeln

Båtlinje mellan Horns brygga på Hasslö och Handelshamnen på Trossö som kör året runt under morgon och eftermiddag - perfekt för dig som bor på Hasslö och arbetar eller studerar i stan.

Frågor och svar

  Du kan ta med dig cykel ombord i mån av plats. Det kostar 15 kr extra/cykel. M/F Axel kan ta 4 cyklar, M/F Gåsefjärden 4 cyklar, M/F Flaggskär 15 cyklar och M/F Wittus 2 cyklar från Fisktorget till Yttre Park, men inte längre. Ska du längre ut i skärgården finns cyklar att hyra på Stenshamn (Pelles Sjöbod 0709-81 66 78), men inte på de andra öarna.

  Det går bra att ta med djur ombord på våra båtar. Om någon ombord är allergisk, så ber vi er att vara ute på däck.

  I mån av plats kan vi ta med barnvagnar ombord utan extra kostnad.

  Du kan ta ombord rullstol på M/F Axel (6 st), M/F Flaggskär (1 st), M/F Wittus (1 st) och M/F Ljungskär (7 st) i mån av plats. Kontakta oss om ni är ett större sällskap eller om ni har frågor om vilka bryggstopp som är tillgänglighetanpassade.

  Observera att toaletterna ombord i dagsläget endast är tillgänglighetsanpassade på M/F Flaggskär.

  Det finns toalett ombord på alla båtar utom på M/F Astrid och M/F Annaskär. Toaletten på M/F Flaggskär är tillgänglighetsanpassad.

  Reser du från Fisktorget köper du alltid din biljett i informationskiosken vid bryggan innan du går ombord. Annars köper du din biljett ombord på båten. Du betalar kontant (SEK och EURO), med bankkort eller med Swish. 

  Vi får lov att boka upp 50 procent av kapaciteten ombord på våra båtar, förutom på M/F Flaggskär, M/F Annaskär, M/F Gåsefjärden och M/F Astrid. Du kan boka biljett genom att ringa, maila eller besöka kiosken på Fisktorget.

  Här hittar du alla våra turer.

  Hop-on Hop-off startar 24 juni 2019. Här hittar du tidtabell och priser.

  Sommarkortet från Blekingetrafiken gäller på båtarna. Du kan köpa Sommarkortet på Turistbyrån i Karlskrona, hos Blekingetrafikens ombud på stationen i Karlskrona och Ronneby eller via Blekingetrafiken

  Här kan du boka våra event.

  För att se tider och priser så väljer du vilken tur du är intresserad av på sidan för våra tidtabeller