Available in:

English

Google Translate:

Underbara skärgård

Blekinge skärgård är inte som andra. Här går världsarvshistoria, djurliv och levande skärgårdskultur hand i hand, året om. Våra skärgårdsbåtar tar dig dit. Med guide eller utan. Med reguljära turer eller chartrad båt. Oavsett vilket så kommer du tillbaka med en upplevelse för livet.

Förköp din båtbiljett

Till några av våra rundturer och Hop-on Hop-off kan du förköpa biljett fram till två timmar innan avgång. Läs mer och gör ditt köp på Nortics webbplats.

Driftinformation

  Beskrivning: M/F Ljungskärs turer ställs in resten av dagen på grund av hårda vindar.

  Orsak: Hårda vindar.

  Kontaktperson: Vid frågor kontakta Skärgårdstrafiken, 0455-78330.

  Beskrivning: M/F Fyrskär kan inte angöra Hasslö Horn på grund av hård vind. M/F Fyrskär går som vanligt från Garpahamnen.

  Orsak: Hård vind.

  Kontaktperson: Vid frågor kontakta Skärgårdstrafiken, 0455-78330.

  Beskrivning: Skärgårdsbåten Astrid kan tyvärr inte angöra Aspan, Ronneby, på grund av hård vind.

  Orsak: Hårda vindar.

  Kontaktperson: För frågor kontakta skärgårdstrafiken, 0455-78330

  Beskrivning: Idag kan vi tyvärr inte angöra kastellet på grund av hård vind.

  Orsak: Hård vind.

  Kontaktperson: För frågor kontakta Skärgårdstrafiken, 0455-78330

  Beskrivning: Turen på Lördag och Söndag med avgång från Handelshamnen klockan 09:40 och 15:45 är inställda tillsvidare.

Östra skärgården

Vill du uppleva Karlskrona skärgårds vackra natur, mysiga smultronställen och magiska vyer? M/F Wittus tar dig ut i Östra skärgården och till det bästa öarna har att erbjuda.

Utflykt i Östra skärgården

 

Upplev Nättrabyån

Åk med den ombyggda ångbåten under prunkande lövverk uppför idylliska, slingrande Nättrabyån. Njut av en kaffe eller en glass ombord!

Skärgårdsbåt i Nättrabyån

Världsarvet till sjöss

Om du vill uppleva både glittrande hav och historiens vingslag är rundturen i världsarvet det givna valet. Då får du se det mesta som örlogsstaden är känt för.

Rundtur i Världsarvet

Kustlinjen

Med Kustlinjen åker du mellan Karlskrona, Ronneby och Karlshamn. Upplev Blekinges fantastiska skärgård från Karlskrona i öst till Karlshamn i väst.

Hop-on Hop-off

Vill du skapa ett eget äventyr? Med Hop-on Hop-off är det fritt fram – oavsett om du vill bada från klippor, njuta av solen på däck eller gå på upptäcktsfärd på någon av öarna runt Trossö.

Förverkliga bröllopsdrömmen

Drömmer ni om ett romantiskt skärgårdsbröllop? Eller en vigsel utöver det vanliga? Boka i god tid för att vara säker på att göra drömmen till verklighet ombord på en skärgårdsbåt.

Skräddarsydd tur för er grupp

Vill ni ta med vänner, kollegor eller familj ut bland skärgårdens sevärdheter och ha båten för er själva? Våra skärgårdsbåtar är alltid lika omtyckta – var gärna ute i god tid när ni ska boka er tur.

Hur och var vill du åka?

För mer information om tider och priser, välj tur i listan eller genom att klicka på kartan

Just nu kan vi inte visa turerna, kom tillbaka senare.
SMS-avisering Skärgårdstrafik

Sms vid trafikstörningar **

Åker du ofta med Hasslöpendeln eller Sturköpendeln? Anmäl ditt mobilnummer så skickar vi ett sms om det skulle uppstå trafikstörningar. **OBS! Sms skickas bara vid akut ändring i tidtabell, ej vid förseningar!

Pendeltrafik

Båtpendla från Hasslö och Sturkö

Bor du på Hasslö eller Sturkö? Då finns det båtar som kör året runt morgon och eftermiddag. Linjerna går mellan Handelshamnen på Trossö och Horns brygga på Hasslö respektive Bredavik på Sturkö – perfekt för dig som arbetar eller studerar i stan.

Frågor och svar

  Ja, i mån av plats kan du ta med dig cykel ombord. Det kostar 15 kronor per cykel. Med M/F Wittus kan cykeln transporteras från Fisktorget till Yttre Park. Ska du längre ut i skärgården finns cyklar att hyra på Stenshamn (Pelles Sjöbod 0709-81 66 78).

  Ja, i mån av plats kan du ta med dig barnvagn ombord utan extra kostnad.

  I mån av plats kan du ta med dig rullstol ombord på M/F Axel, M/F Flaggskär, M/F Wittus och M/F Ljungskär. Kontakta oss om ni är ett större sällskap eller om ni har frågor om vilka bryggstopp som är tillgänglighetanpassade.

  Notera gärna att toaletterna ombord i dagsläget är tillgänglighetsanpassade endast på M/F Flaggskär.

  Det går bra att ta med djur ombord på våra båtar. Om någon ombord är allergisk, så ber vi er att vara ute på däck.

  Du får förtära egen mat och dryck ombord på M/F Annaskär och M/F Astrid, eftersom dessa båtar inte har någon servering.

  Medhavd alkohol får inte förtäras ombord på någon av båtarna.

  Menyerna finns presenterade under respektive turförslag på utflykter och guidade turer på skargardstrafiken.com.

  Det finns toalett ombord på alla båtar utom på M/F Astrid och M/F Annaskär. Toaletten på M/F Flaggskär är tillgänglighetsanpassad.

  Vi har gratis wifi på alla våra båtar.

  När du reser från Fisktorget i Karlskrona under juni, juli och augusti köper du din biljett i informationskiosken vid bryggan innan du går ombord. Under resten av året eller om du reser från annan brygga köper du biljett ombord. Du kan betala med betalkort, Swish och kontant (SEK och euro). Till flera rundturer kan du även förköpa biljett fram till två timmar innan avgång. Du kan läsa mer om förköp och göra ditt köp på Nortics webbplats

  Ja, Blekingetrafikens Sommarbiljett gäller på Skärgårdstrafikens turer. Reser du från Fisktorget i Karlskrona visar du upp din sommarbiljett i informationskiosken för att få en giltig biljett till din valda skärgårdstur. Läs mer om sommarbiljetten på Blekingetrafikens webbplats

  Nej, det är inte tillåtet att röka ombord på våra båtar.