Google Translate:

Nyhet 16 februari 2024

Mer grön el strålar ut från Karlskrona Solpark

Karlskrona Solpark har fått tre nya etapper som står redo att producera förnybar solenergi. Många har redan köpt sin plats i solen, men det finns fortfarande möjligheter för dig att bli andelsägare.

Från och med den 1 mars driftsätts ytterligare tre, av totalt nio etapper i Karlskrona Solpark.

- Etapperna fem, sex och sju färdigställdes under hösten och är nu inkopplade på elnätet. Totalt har solparken en beräknad årsproduktion på 4 200 000 kWh, vilket motsvarar drygt 700 hushålls årsförbrukning. Det är en betydande produktion av lokal, förnybar el, säger Robbert Prinselaar, produktägare Energilösningar på Affärsverken.

Mer grön el strålar ut från Karlskrona Solpark.jpgEn nöjd Robbert Prinselaar, produktägare Energilösningar på Affärsverken, inspekterar de tre nya etapperna i Karlskrona Solpark.

Underhållsfritt ägande

Privatpersoner eller företag – alla som inte kan, eller vill, sätta solpaneler på hustaket kan ta del av Karlskrona Solpark.

- När du köper andelar så har du alltid solen med dig, även om du skulle flytta utanför länet, så länge du är elkund hos Affärsverken. Det är en ekonomiskt bra affär som ger klirr i kassan varje månad. Samtidigt är det ett bekymmers- och underhållsfritt ägande, säger Filip Issal, styrelseordförande, Karlskrona Solpark.

Bli andelsägare

Försäljning av andelar till de nya etapperna har redan tagit fart, men det finns platser kvar. När solparken producerar el sätts priset per timme utifrån de rörliga elpriserna på börsen NordPool. Som andelsägare får du din ersättning som ett avdrag på din elhandelsfaktura varje månad.

Är du intresserad av att bli andelsägare?
Läs mer och köp andelar på karlskronasolpark.se