Google Translate:

Nyhet 10 maj 2024

Affärsverken och Ferroamp söker testare

Tillsammans med Ferroamp genomför Affärsverken ett pilotprojekt i södra Sverige med syfte att bidra till ett stabilare elnät. Nu behövs ”testpiloter” som vill låna ut sina batterianläggningar.

Affärsverken söker just nu privatpersoner som har en Ferroamp-lösning med batterier och som vill delta i ett testprojekt där anläggningen kopplas upp mot flexmarknaden. Med andra ord; låta batteriet erbjuda kapacitet i elsystemet vid behov och få ersättning för det.

- Vi söker ägare av Ferroamp-batterier som är i drift. Vi kommer under testperioden att ladda upp eller ladda ur batteriet med små mängder el under korta perioder. Förmodligen kommer det inte ens märkas för ägaren, säger Anna Hammartorp, affärsområdeschef Energi på Affärsverken och tillägger:

- Testet blir ett underlag till Svenska Kraftnät så att vi inom kort ska kunna erbjuda alla i elområde SE4 att vara med på stödtjänstmarknaden.

Är du intresserad?

För att delta i pilotprojektet behöver du ha en Ferroamp-anläggning i elområde SE4. Du ska även vara, eller bli, kund hos Affärsverken. Är du intresserad av att medverka?

Läs mer om pilotprojektet och anmäl intresse