Google Translate:

Pressrelease 06 april 2023

Affärsverken bygger publik elbilsladdning i samarbete med Karlskronahem

Affärsverken bygger publika elbilsladdare tillsammans med Karlskronahem vid Musikgatans parkering i Spandelstorp.

Ett framgångsrikt samarbete mellan bolagen Karlskronahem och Affärsverken har resulterat i installation av elbilsladdare vid Musikgatans parkering i Spandelstorp. Vid parkeringen blir det möjligt för hyresgäster och besökare att ladda sin bil i anslutning till sitt boende. Detta är starten på ett mer omfattande samarbete.

- Även en hyresgäst måste kunna köra miljövänligt, finns det inte laddningsmöjligheter går det inte att skaffa elbil. Efterfrågan att kunna ladda sin elbil har under en tid ökat från Karlskronahems hyresgäster och vi vill tillgodose våra hyresgästers önskemål och möjliggöra elektrifieringens utveckling, säger Rasmus Rasmussen, vd Karlskronahem.

Affärsverken som arbetar med infrastruktur ser satsningen på att bidra till ladd infrastrukturen som en naturlig utveckling för företaget och Karlskrona. Ökade möjligheter att ladda elbilar ökar tillgängligheten för de som bor och besöker Karlskrona. Laddstationerna som kan ladda två elbilar samtidigt är tillverkade av återvunnen aluminium i Sverige. Driftsättning av laddarna på Musikgatan planeras under våren.

- Vårt uppdrag på Affärsverken är att skapa förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling för våra kunder i Karlskrona. Vi var tidigt ute med att installera publika laddstolpar och då fanns det en del barnsjukdomar, det har inte varit problemfritt. Nu har vi samlat på oss kunskap och erfarenhet och hittat nya lösningar för betalning, som möjliggör en smidigare upplevelse för kunden. Det måste vara enkelt att ladda och betala, säger Anna Wallin, vd Affärsverken.

Under 2022 var 53 procent av nybilsförsäljningen i Karlskrona laddbara bilar och över 34 procent var elbilar, trenden är ökande. Efterfrågan för möjligheten att kunna ladda sin bil har under det senaste året ökat markant och framför allt från de som inte bor i villor. Affärsverken installerar även laddare till bostadsrättsföreningar och företag.

För mer information:

Anna Wallin, vd Affärsverken, 0708-78 30 89, anna.wallin@affarsverken.se
Tomas Wianto, produktägare Affärsverken, 0734-41 73 18, tomas.wianto@affarsverken.se
Rasmus Rasmussen, vd Karlskronahem, 0455-30 49 05, rasmus.rasmussen@karlskronahem.se