Google Translate:

Nyhet 15 september 2023

Affärsverken bjöd in till A Sustainable Tomorrow

Den 15 september arrangerades konferensen A Sustainable Tomorrow för tionde gången. Ett digilogt evenemang med livesändning som visas på lokala hubbar runt om i Sverige. Totalt deltog cirka 20 000 personer i årets konferens – dubbelt så många som förra året.

Affärsverken är sedan två år tillbaka lokal arrangör av evenemanget. Dagens fokusområde var hur disruptivt tänkande kan appliceras på olika verksamheter som ett komplement till innovation. Några av föredragshållarna var Johan Rockström, Fredrik Reinfeldt och Linnéa Claeson.

– Det är jätteroligt och spännande. Man känner kraften i att träffas i det här nätverket och få input utifrån, men också att vi kan göra något lokalt, säger Caroline Sörensen, hållbarhetschef på Affärsverken.

Vikten av en vision

En av dagens besökare var Lisa Wäkitalo, forskare och lärare i strategisk hållbar utveckling på Blekinge Tekniska Högskola.

– En sån här konferens sätter fokus på vad som krävs för att vi ska kunna vända den här utvecklingen. Jag gillade Märtha Rehnberg, medgrundare av DareDisrupt, som höll föredrag om vikten med en vision. Vi behöver en vision baserad på en organisations eller kommuns syfte och den måste vara inom ramen för vad som är hållbart, säger Lisa Wälitalo och tillägger: De globala är något vi ska uppnå tillsammans, men det blir väldigt stort för den lilla verksamheten i vardagen. Vi behöver ett ”hur gör vi” och ha ett gemensamt språk för det.

Locka fler till nätverket

Caroline Sörensen är nöjd med evenemanget och uppslutningen av företag och organisationer i Karlskrona.

– Det jag vill förbättra till nästa år är att vi kan locka fler som kanske inte redan jobbar med hållbarhet. Vi vill få fler att uppmärksamma det här nätverket och komma med sina idéer om samarbeten, avslutar hon.

Bild på Lisa Wälitalo från BTH och Caroline Sörensen från Affärsverken

Lisa Wälitalo, BTH, och Caroline Sörensen, Affärsverken

Kub-som-visar-det-globala-målet-nummer-fem-Ekosystem-och-biologisk-mångfald.jpg

Kub-som-visar det-globala-målet nummer-sju-Hållbar-energi-för-alla.jpg