Google Translate:

Den smarta staden

Framtiden är full av utmaningar – och mängder av möjligheter. Med en uppkopplad infrastruktur skapar vi smarta städer, med ökad hållbarhet, trygghet och tillgänglighet för alla invånare. I nära samverkan med andra aktörer tar vi fram nya lösningar för ett bättre samhälle, och genom Smart City Center ser vi till att hela tiden ligga steget före.

Tågbron Österleden

Höjden under bron är:

1 m 13 cm

Det ska vara enkelt och tryggt för dig som vill ta båten in till stan. Uppkopplade sensorer som placerats i brohålan på tågbron vid Lidl mäter avståndet till vattenytan, så att du lätt kan se om din båt kan passera under bron. Informationen uppdateras varje timme.

Tänk på att du själv är ansvarig för att ta dig under bron säkert. Vi reserverar oss för eventuell felvisning av data.

Håll koll på badtemperaturen

Med smarta termometrar kan du alltid se den aktuella vattentemperaturen vid Karlskronas badplatser.

Termometrarna är framtagna i samarbete med Karlskrona kommun.

Smart City Center – den smarta stadens hjärna

Smart City Center (SMCC) möter framtidens utmaningar och möjligheter. Här samlas data in från smarta sensorer och Karlskronas el-, och fibernät.

SMCC kan liknas vid den smarta stadens hjärna. Centret samlar in information, övervakar och analyserar trender för att störningar och avvikelser snabbt ska kunna åtgärdas – till och med redan innan problemen uppstår. I dag övervakar SMCC sensorer för IoT-tjänster, el- och fibernät samt Karlskrona Solpark. Inom en snar framtid kommer vi även kunna erbjuda centret till andra aktörer med liknande behov.

Samverkan ger styrka

IoT Blekinge är ett samarbetsprojekt där vi delar erfarenheter och tillämpningar inom IoT.

Med en gemensam plattform kan vi enkelt kopiera och sprida lyckade lösningar, från en stad till övriga städer i Blekinge. IoT Blekinge består av representanter från Olofström Kabel-TV, Karlshamn Energi, Miljöteknik i Ronneby och Affärsverken i Karlskrona.

{{name}}

{{profession}}

{{phone}} {{email}}