Google Translate:

Elnät och elhandel

Grön el från väldigt nära dig

Vi är strömmen i dina ledningar, den som får allt att snurra, blinka, låta och bara fungera. Vi är din leverantör av grön el från Karlskrona.

El för privatkund

Välj det elavtal som passar dig bäst

Hos oss får du bara el som kommer från förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biobränsle.

Lokalproducerad el och värme

Från Mältan till dig

Från inte alls långt bort, genom skogen och över fälten, inte från kolkraftverk i andra länder. Vi kommer från Karlskrona och ökar hela tiden andelen el som vi producerar lokalt. Men hur går det till då? Vad är lokalproducerad el?

Solenergi

Precis alla kan få solenergi

Du kan också bidra till den lokala produktionen av förnybar energi. Producera själv genom att installera solceller på ditt tak eller genom andelar i Karlskrona Solpark – där är vi hållbara tillsammans.

DIN HANDBOK OM ELKÖP

Så funkar det!

Hur jämför jag elpriser, hur vet jag att jag inte blir lurad, och varför går priserna på el ibland upp och ner som en bergochdalbana? Vi vet, el är komplicerat. Men vi hjälper dig.

elmätarbyte

Nya smarta elmätare

Smarta elmätare som gör det lättare att bidra till ett hållbart samhälle – visst låter det bra? Snart är det verklighet, både för Affärsverkens elnätskunder och resten av Sverige.

Innan år 2025 ska alla elmätare i landet vara utbytta till nästa generations elmätare.

Priser för nätavtal

Här hittar du priserna för nätavtal för både privatkunder, företag och flerbostadshus.

Vad är grön el?

Grön el kommer från energikällor som solenergi, vindkraft, vattenkraft eller biobränsle. Energikällorna är 100 procent förnybara, det betyder att de återhämtar sig snabbt och inte gör skada i naturen. På Affärsverken arbetar vi med ursprungsgarantier, vilket betyder att vi alltid kan garantera att elen kommer från producenter av förnybar el.

Dessutom har den gröna elen inget fossilt CO2-utsläpp eller kärnbränsleavfall. Det är snällt mot miljön – för det finns inget viktigare.

Hållbarhet

Producera din egen el

Som elkund hos oss kan du bli din egen elproducent och sälja ditt överskott.

Schysst elhandel

Elhandel med omtanke

Visste du att vi är godkända enligt Energiföretagens certifikat ”Schysst Elhandel”. Det betyder att vi strävar efter att göra allt lite enklare och lite tydligare för dig som kund. Så att du ska känna dig trygg.

Frågor och svar

    Elnätsföretaget äger nätet/ledningarna som elen transporteras via. I Karlskrona äger Affärsverken nätet/ledningarna. Du måste alltid ha ett nätavtal för din anläggning.

    Elhandelsföretaget levererar el och du väljer aktivt vilken aktör i Sverige du vill köpa el av.
    Hos oss kan du köpa el/teckna elavtal med Affärsverken Energi AB

    Det finns många sätt att spara både energi och pengar. Läs vår artikel med tips om hur du sparar både energi och pengar.