Om stadsnätet

Karlskronas stadsnät är ett fiberoptiskt kommunikationsnät för dig som bor och verkar i Karlskrona kommun. Stadsnätet är öppet, vilket innebär att du har valfriheten att via en och samma anslutning välja mellan flera olika leverantörer av internet, TV, telefoni och andra bredbandstjänster.

Killar tittar på tv

Öppet stadsnät - stor valfrihet

Vårt stadsnät är öppet, vilket betyder att det råder fri konkurrens mellan tjänsteleverantörerna i nätet. Du som är ansluten till det öppna stadsnätet ges valfrihet att välja bland flera olika tjänsteleverantörer och deras varierande utbud av digitala tjänster inom exempelvis internet, telefoni och TV. Det öppna stadsnätet erbjuder ett växande utbud av tjänster till låga priser och kvantitativ support.

I vår tjänstevalsportal Karlskronaporten har vi samlat alla tjänster och leverantörer. Här kan du se hela utbudet samlat och kan jämföra priser, hastigheter och leverantörer utifrån just dina behov.

Tjänstevalsportalen Karlskronaporten

Karlskronas Stadsnät

Stadsnätet är utbyggt i flerbostadshus, skolor, företag och många villor i stora delar av Karlskrona kommun och är redan nu förberett för framtidens digitala och samhällskritiska tjänster.

Affärsverken äger, bygger och sköter driften av Karlskronas stadsnät, som idag når ut till över 20 000 hushåll och företag i Karlskrona kommun. Vi började bygga ut fiber 1996 och fiberansluter ständigt fler. Vi storsatsar just nu på fiberanslutning till villakunder inom olika områden i kommunen.

Sök efter en adress som är ansluten och de som är på väg att anslutas till Stadsnätet eller anmäl ditt intresse för fiberanslutning

För att boende på landsbygden utanför tätorten ska få tillgång till bredband via fiber, krävs egna initiativ och personligt engagemang. Vi hjälper här till med rådgivning och stöd.

Mer information om byanät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

 1. Kvalitet och långsiktighet – Affärsverken bygger och driver ett fiberoptiskt stadsnät. Vi ansluter villor, flerbostadshus, företagsfastigheter, myndigheter och skolor. Stadsnätet byggs med samma fokus på kvalitet och långsiktighet som andra samhällsnyttor. Ett bra kommunikationsnät är lika viktigt för regionen som andra infrastrukturer. Oavsett vilka kravframtiden ställer på kommunikationklarar stadsnätet av dina behov.

 2. Du väljer själv – Stadsnätet är ett öppet nät med fri konkurrens mellan flera olika tjänsteleverantörer. Det betyder att du själv kan välja vem som ska leverera internet, TV, telefoni och andra bredbandstjänster hem till dig. Utbudet utökas ständigt och ger dig stor valfrihet. Att vara ansluten till stadsnätet innebär därmed möjlighet till korta bindningstider och byte av tjänsteleverantör efter dina önskemål.
  Se tjänster och jämför priser på www.karlskronaporten.net

 3. Låga priser – Det är prisvärt att använda sig av stadsnätets tjänster. Jämför gärna kostnad och hastighet med mobilt bredband, ADSL och traditionell telefoni. Du som ansluter dig till stadsnätet kan säkerligen sänka månadskostnaden för internet, TV och telefoni. De låga priserna beror på konkurrensen mellan tjänsteleverantörerna och att Affärsverken bygger en stabil och säker digital infrastruktur åt dem.

 4. Snabb kommunikation – Eftersom stadsnätet byggs med optisk fiber är överföringsmöjligheterna i stort sett obegränsade. Till skillnad från ADSL och mobilt bredband påverkas inte din uppkoppling av terräng eller vilken
  mottagning du har. Hastigheten är alltid densamma, oavsett hur många som surfar, tittar på TV eller pratar i telefon samtidigt. Hur snabbt du surfar på internet bestämmer du själv genom valet av tjänst. Karlskronas Stadsnät erbjuder idag tjänster från 10-1000 Mbit/s.

 5. Mer än bara internet – Stadsnätet handlar om att surfa snabbt men också om så mycket mer. Till exempel TV, telefoni, smartahem-tjänster, styr/ regler och övervakning, larm, vårdtjänster, e-tjänster, onlinespel med mera. Stadsnätet är en förutsättning för framtidens ”välfärdsbredband”.

 6. TV med valfrihet – Det finns olika sätt att få TV. Ett av de bästa sätten är via stadsnätet. I stadsnätet kan du välja mellan flera olika leverantörer. Du väljer TV-kanalerna som passar just dig och kan dessutom enkelt hyra film direkt med fjärrkontrollen. I utbudet finns massor av HD-kanaler med överlägsen bild- och ljudkvalitet. Antalet sändningar i 3D blir också fler och fler. Allt detta i samma fibertråd.

 7. Ring billigt – Med telefonen kopplad till Stadsnätet ringer du billigare än med traditionell telefoni via telejacket. Det fungerar lika bra, du använder din vanliga telefon och kan behålla ditt gamla telefonnummer. Videotelefoni förhöjer upplevelsen i kontakten med nära och kära.

 8. Attraktivare bostad  – En fiberanslutning till stadsnätet ger dig kommunikation med hög kvalitet och tillgänglighet, vilket framtidssäkrar ditt hem för den digitala utvecklingen. Anslutningen är med andra ord en säker investering som gör din bostad mer attraktiv oavsett landsbygd eller tätort.

 

Stadsnät i samverkan

Vi är inte ensamma om att bygga Stadsnät. Ser man det ur regional eller nationell vinkel så är stadsnäten den sista länken i en ny regional öppen nätstruktur. Vi tillsammans med andra stadsnät bygger supersnabba motorvägar som knyter samman människor och verksamheter för snabba IT-kommunikationer.

Mer information om vår samverkan i Blekinge och inom regionnätet

Vi är medlem i Svenska Stadsnätföreningen. Organisationen är ett samarbete mellan många öppna stadsnät i Sverige och hjälper bland annat till att utveckla och förbättra affärer mellan stadsnät och operatörer.

Mer information finns på Svenska Stadsnätsföreningens webbplats

Filmen om Stadsnät

Senast ändrad: 2016-07-01 12:40

Chatta med kundservice