Mat separat

Mer än 20 procent matavfall – och ungefär lika mycket pappersförpackningar, well och tidningar. Så ser innehållet i det brännbara avfallet ut i Karlskrona. Konsekvensen är brännbart avfall av lägre kvalitet, vilket innebär att Affärsverken har svårt att bli av med det. Dessutom är det dyrt att transportera. En annan negativ konsekvens är ökad miljöpåverkan. 

Kampanjbild Mat separat

Därför har vi tagit initiativ till kampanjen Mat separat. Målet är att halvera mängden matavfall i det brännbara under 2017, från 30 till 15 kilo per person.

När du slänger matavfall i den bruna påsen bidrar du till att allt från äggskal och bananskal till fiskrens och ruttna tomater omvandlas till värdefull energi, i form av nyttig biogas och effektiv biogödsel. Det är bra för miljön. 

Här intill finner du vår broschyr 20 frågor och svar om matavfall och kampanjen Mat separat där du får svar på dina frågor om matavfall. 

Nu börjar resan mot att halvera mängdenmatavfall i det brännbara. Om alla Karlskrona-bor drar sitt strå till stacken når vi målet.

Senast ändrad: 2017-03-09 10:58

Chatta med kundservice