Frågor och svar renhållning

Här får du svar direkt på webben på de vanligaste frågorna inom renhållning som våra kunder ställer till oss. Du kan även kontakta vår kundservice direkt om du inte hittar det du söker eller vill ha ett personligt svar.
Tipsa oss gärna via mail om du inte får svar på din fråga: info@affarsverken.se

På din faktura kan du se om du har hämtning jämn eller udda vecka (om du har hämtning varannan vecka) samt vilken veckodag vi tömmer. Om du har hämtning var fjärde vecka kan du på fakturan se vilken startvecka du har samt vilken veckodag vi tömmer.

Här hittar du vilka veckor vi tömmer när du har hämtning var fjärde vecka

Du kan lämna deponi (ej återvinningsbart avfall) var åttonde vecka vid ditt sopkärl så hämtar vi det. Du kan också lämna deponi på återvinningscentralerna.

För information om hämtningsvecka för din adress, kontakta Affärsverkens kundservice via chatten eller på telefon 0455-783 75.

Till återvinningscentralerna

Det farliga avfallet som till exempel rester av målarfärg, nagellack, lim m.m. lämnar du in på miljöstationen, som finns på återvinningscentralerna. Du kan även lämna det på miljöstationen vid Preem, Blå port.

Öppettider och karta till återvinningscentralerna

För dig som har abonnemang "sorterat" ingår påsar för det komposterbara avfallet i abonnemanget. Fyra gånger om året körs kompostpåsar ut till hushållen. Om du får slut på påsar kan du sätta en tom påse i locket på kärlet så får du nya när vi hämtar ditt avfall.

Du kan också hämta påsar kostnadsfritt i Affärsverken reception på Norra Smedjegatan 53 i Karlskrona och på våra tio återvinningscentraler.

Du kan slänga dina förpackningar, tidningar, glas och plast på någon av de cirka 50 återvinningsstationerna som finns i Karlskrona kommun tillgängliga dygnet runt.

Här kan du söka efter din närmaste återvinningsstation, Förpacknings- och tidningsinsamlingens webbplats

När du flyttar in i en villa i Karlskrona kommun ska du teckna ett abonnemang för sophämtning. Du kan välja mellan tre olika alternativ.

Om du inte gör något eget val fortsätter det befintliga valet för fastigheten att gälla. Kontakta vår kundservice för att se vilket abonnemang som är det befintliga. Befintligt abonnemang om hemkompostering flyttas aldrig över till ny fastighetsägare.

Om du vill ha hemkompostering anmäler du det på separat blankett.

Mer information om vilka olika alternativ som finns för hämtning av hushållsavfall samt blankett för abonnemangsbeställning och hemkompostering hittar du här

Det är viktigt att sortera. Det du sorterar förbli sorterat, tills det återvinns. Vi på Affärsverken mellanlagrar ditt sorterade avfall på vår avfalls- och återvinningsanläggning på Mältan. Sedan transporteras de olika materialen vidare för återvinning.

Mer information om vad som händer med avfallet

På återvinningscentralen slänger du grovavfall det vill säga större saker, som inte går att slänga som hushållsavfall i sopkärlet. Det kan vara allt från soffor och farligt avfall till trä och brännbart.

En del avfall som exempelvis trädgårdsavfall, byggavfall, vitvaror, tryckimpregnerat trä, bildäck och bilbatterier lämnas enbart på Mältans återvinningscentral.

Öppettider och karta till återvinningscentralerna i Karlskrona kommun

Senast ändrad: 2013-09-25 10:14

Chatta med kundservice