Affärsverken samlar unik kompetens i Karlskrona

Publicerad 10 apr 2015 11.22

Affärsverken AB har de senaste åren haft en god tillväxt av nya elhandelskunder, särskilt inom portföljförvaltning. Med en tydlig inriktning på produktutveckling inom portföljförvaltning har företaget vuxit under det senaste året till en viktig spelare på marknaden.

Affärsverken har unik kompetens inom hantering av kunder med många anläggningar och ligger i framkant i användning av system för energioptimering och för förenkling av faktureringsprocessen.

Elleveranserna uppgår nu till ca 1,1 TWh och företaget fortsätter nu den nationella satsningen mot stora nationella kontrakt. Ett viktigt utvecklingssteg togs senast den 1 april när Affärsverken blev balansansvarig.

Därför har också Affärsverken förstärkt organisationen. Till krafthandel har rekryterats två nya medarbetare: Tobias Ståhlberg och Martin Nilsson. Tobias har tidigare arbetat med trading på bl a EDF och Fortum och Martin kommer närmast från fysisk handel på Göteborgs Energi. Även Controlling har fått en ny resurs, Peter Eriksson, som senast var anställd på Eon.

Tidigare i vintras anställdes också Robbert Prinselaar, senast på ABB High Voltage Cables, som Key Account Manager.

"Det är härligt att se hur vår verksamhet utvecklas och det känns verkligen bra att kunna dra till oss ny arbetskraft till Karlskona", säger Anders Karmehed, Affärsområdeschef Elhandel. "Det är speciellt viktigt, då det är en unik kompetens som bara finns på ett fåtal orter i landet".

Affärsverken AB är ett Karlskronabaserat företag där Elhandel är ett av sex affärsområden.

Vid frågor kontakta

Anders Karmehed, affärsområdeschef Affärsverken
tfn 0708-783050, anders.karmehed@affarsverken.se

Senast ändrad: 2015-04-10 11:25

Chatta med kundservice