Affärsverken kvarstår som entreprenör för skärgårdstrafiken i Karlskrona

Publicerad 26 jan 2017 14.24

Sedan 1981 har Affärsverken bedrivit skärgårdstrafik i Karlskrona. Den reguljära trafiken kör Affärsverken på uppdrag av Blekingetrafiken/Region Blekinge. Nu i dagarna stod det klart att det finns ett fortsatt förtroende. Affärsverken fick tilldelningsbeslut om att driva reguljärtrafiken i skärgården vidare i ytterligare 8 år.

- Vi är enormt stolta och glada över att få vara med några år till som entreprenör i skärgården, säger Tomas Eriksson, VD Affärsverken. Vår förhoppning är att vi ska kunna bidra till Karlskronas skärgårdsutveckling genom att ha en fortsatt bra dialog med privatpersoner och näringsidkare i vår skärgård.

Året som gick, blev ett rekordår för skärgårdstrafiken. Aldrig någonsin har så många åkt med båtarna! Drygt 91.000 passagerare – turister och karlskronabor – tog sig ut i Karlskronas vackra skärgård. Skälen är flera.

- Vi har lyssnat på vad våra kunder vill ha! Framför allt har vi etablerat nya och närmare kontakter med skärgårdens aktörer, och försökt att anpassa turerna så det passar evenemangen och det som händer ute i skärgården. Vi har satsat mycket mer på marknadsföring och egna event och utvecklat våra informationssystem och guidning på olika språk. Dessutom hade vi en fin sommar, och det påverkar så klart, säger Tomas.

För Karlskrona som turistmål är skärgården ett av de viktigaste säljargumenten för besöksnäringen. I allt detta utgör skärgårdstrafiken en grundläggande förutsättning.

När Affärsverken nu går in i ytterligare 8 års samarbete med Blekingetrafiken/Region Blekinge, finns det stor potential i att satsa framåt. Som passagerare ska man framöver kunna boka och betala sin biljett mobilt och man ska också kunna se hur många platser som finns kvar på de olika turerna. I den nya upphandlingen finns det också med ett uppdrag att starta ytterligare en linje mellan Mjölnarholmen, Koholmen och Basareholmen, under sommarhalvåret. Detta ska fungera som en s k hop-on/hop-off tur.

- Vi vill underlätta för turister som vill ut i skärgården och se till att de får chansen att uppleva det bästa vi har på bästa möjliga sätt, säger Tomas.

Affärsverken driver idag verksamheten med en egen flotta om fem båtar – M/F Gåsefjärden, M/F Wittus, M/F Ungskär, M/F Flaggskär af Sturkö och M/F Spättan – samt en båt – M/F Axel – som ägs av Karlskrona kommun. Verksamheten omfattar även en svävare som kan säkerställa servicen för öborna under svåra vintrar. Utöver reguljärtrafiken bedriver företaget också en allt mer populär chartertrafik.

För mer info, kontakta:

Tomas Eriksson, VD
tomas.eriksson@affarsverken.se
Mobil 0733-31 48 55

Håkan Varenhed, affärsområdeschef Båttrafiken
Mobil 0708-78 30 04

Anna Wallin, Marknads- och försäljningschef
anna.wallin@affarsverken.se
Mobil 0708-78 30 89

Senast ändrad: 2017-01-26 14:31

Chatta med kundservice