Villorna länkas till Stadsnätet

Publicerad 02 jun 2014 11.13

Kvarter efter kvarter och hus efter hus ansluts till Karlskronas Stadsnät. Det kraftfulla fiberoptiska kommunikationsnätet når nu inte bara flerbostadshus och olika verksamheter, utan också 850 villor!

Villor– Intresset är stort och vi räknar med att kunna ansluta 1 500 villor per år framöver, säger Anna Wallin, marknads-och försäljningschef på Affärsverken. Vi har redan fullt upp under 2014, och gräver och ansluter nu bland annat i Skillingenäs, Spandelstorp, Östra Torp och på västra Knösö.

Karlskronas Stadsnät är öppet för många olika tjänsteleverantörer inom exempelvis tv, telefoni och Internet. Det gör att kunderna kan välja fritt ur ett rikt utbud av digitala tjänster inom nytta och nöje. Stadsnätet har en extremt hög kapacitet och är därmed förberett även för kommande tjänster.

Utbyggnaden i villa-områdena följer i stort sett villaägarnas egen önskelista. På www.affarsverken.se kan villaägare se om deras kvarter är anslutet eller anmäla intresse för fiber.

– De kan också se hur stort intresset är i deras område. När tillräckligt många i ett område anmält intresse betraktar vi dem som ett kluster som blir prioriterat efter kundernas efterfrågan, säger Anna Wallin.

Artikel från magasinet "iKarlskrona" nr 2 2014, text Christer Carlbäck.

Mer information om intresseområden för fiber

 

Senast ändrad: 2014-06-02 11:23

Chatta med kundservice