Vi fick bredband - snabbt

Publicerad 09 mar 2015 15.17

Affärsverken arbetar för högtryck med att bygga ut Karlskrona Stadsnät. Det handlar om tusentals villaägare som vill ansluta sig till det fiberoptiska nätet.

Ambassadör Åke Bergvall och Affärsverkens Daniel Åslund framför Karlskrona Stadsnäts husbil 

Åke Bergvall och hans grannar har anslutit sig till Affärsverkens fiberoptiska nät och fått bredband. Daniel Åslund (till höger) på Affärsverken åker gärna ut och informerar. Tomtpinnarna signalerar att villaägare i kvarteret ska få fiber från Affärsverken.

– Jag knackade dörr hos mina grannar. När vi samlat ihop cirka 35 intresseanmälningar gick utbyggnaden fort, säger Åke Bergvall i Lyckeby.

För Åke Bergvall och hans grannar på och kring Sjötorpsvägen var det angeläget att få ett snabbt och stabilt bredband. Det gamla kopparbaserade nätet fungerade för dåligt i området för att klara dagens utbud av digitala tjänster.

Klok investering

Han kontaktade Affärsverken och fick veta att det skulle gå bra att bygga ut nätet om tillräckligt många först anmälde intresse och sedan skrev på avtal.

– Jag gick runt och knackade dörr förra sommaren. Till julen hade vi vårt bredband och det fungerar alldeles utmärkt. Det är en investering man gör som dessutom höjer värdet på huset. Det är ju precis lika naturligt att ha bredband som att ha vatten och el, säger Åke Bergvall.

Informerar från husbil

Affärsverkens prisbelönta stadsnätslösning har alltid varit en föregångare. Eftersom efterfrågan bara ökar har det kommunala bolagets styrelse beslutat att investera 25 miljoner kronor per år i fem år för att hålla utbyggnadstakten.

– Vi är på gång i stort sett hela Karlskrona, säger marknads- och försäljningschef Anna Wallin. Folk är oerhört engagerade och ringer och mailar till oss hela tiden. Vi kör nu runt med en särskild husbil för att kunna möta alla intresserade och informera direkt på plats i områdena.

Artikel från tidningen "iKarlskrona" nr 4 2014, text och foto Infab Vitamin.

Mer information om Karlskronas Stadsnät

Aktuella intresseområden för fiber

För mer information om fiber till villa

0455-783 90, fiber@affarsverken.se

Senast ändrad: 2014-11-25 08:09

Chatta med kundservice