Välbesökt elmarknadsseminarium

Publicerad 28 sep 2012 09.08

På Affärsverkens årliga elmarknadsseminarium för företagare den 27 september fick de medverkande bland annat veta hur läget är på elmarknaden nu och framöver.

Jan Svensson, Affärsverkens VD,  inledde seminariet med att berätta om Karlskronas största miljöprojekt Kraftvärmeverk Karlskrona. Fredrik Sjöberg, VD E2, fortsatte med att berätta om möjligheterna med solkraft.

Thomas Nilsson från EGL arbetar med portföljförvaltning och riskhantering för elhandlare, industri och producenter. Thomas gav en direktrapport från det politiska spelet i Bryssel kring utsläppshandelns fas 3 och vad som händer 2013-2020. Han pratade också om hur läget är på elmarknaden och delade med sig av en långtidsprognos.

Affärsverkens krafthandlare Jörgen Johansson gjorde en återblick hur året har varit med elpriserna och sedan framåt hur det kommer att se ut i vinter om prognoserna slår in. Anders Karmehed, affärsområdeschef elhandel på Affärsverken, avslutade seminariet med en diskussion kring refomen som innebär möjlighet för timmätning för alla aktiva elkunder. Reformen träder i kraft den 1 oktober.

För mer information kontakta

Anna Wallin, marknads- och försäljningschef
Telefon 0708-78 30 89
anna.wallin@affarsverken.se

Anders Karmehed, affärsområdeschef elhandel
0708-78 30 50
anders.karmehed@affarsverken.se

 

 

Senast ändrad: 2012-09-28 10:43

Chatta med kundservice