Styr mot populära destinationer

Publicerad 03 jun 2013 10.52

Turen går från Fisktorget, förbi Brändaholm och sedan österut. Brofästet Senoren är ett väletablerat besöksmål för den som söker nya och smakfulla upplevelser. Nu ansluter Skärgårdstrafiken och angör platsen med M/F Wittus i sommar.

Tidigare har M/F Wittus lagt till vid Skällöbron på sin rutt från Fisktorget och ut i Östra skärgården. Brofästet på SenorenFrån och med denna sommar stannar skärgårdsbåten istället till vid Möcklösundsbrons södra ände.

– Många turister frågar efter något att göra i skärgården och Brofästet Senoren erbjuder många olika aktiviteter, säger Tina Petersson, Affärsverkens sektionschef för Skärgårdstrafiken. Man kan exempelvis besöka vikingabyn eller stanna till för en bit mat eller fika.

Fler turer till Säljö

I fjol började Skärgårdstrafiken köra till Säljö Udde, som lockar med både bad och underhållning. Konceptet var framgångsrikt, så i år utökas antalet turer väsentligt. Turen går från Fisktorget, förbi Brändaholm och sedan österut. Brofästet Senoren är ett väletablerat besöksmål för den som söker nya och smakfulla upplevelser. Nu ansluter Skärgårdstrafiken och angör platsen med M/F Wittus i sommar.

– Under juli kommer vi att köra sex turer per dag till Säljö, tre i vardera riktningen med M/F Wittus, säger Tina Petersson.

Förlänger sommaren

Den satsning som inletts för att utöka båtsäsongen fortsätter. Såväl den stora rundtursbåten M/F Gåsefjärden som den gamle trotjänaren M/F Axel är igång sedan i maj och kommer att vara så ända till i slutet av september. Den öppna M/F Spättan kör två sightseeingturer per dag i juni och augusti – och fyra turer per dag i juli. I augusti och september kan alla skaldjursälskare glädjas åt nya "räkfrossor" ombord på M/F Gåsefjärden. Båtarna går även att chartra både för företag och privata evenemang.

Artikel från magasinet "iKarlskrona" nr 2 2013, text Christer Carlbäck, foto Heléne Söderström.

Turlistor och priser

Senast ändrad: 2013-06-03 11:26

Chatta med kundservice