Ny laddstation för elbilar i Karlskrona

Publicerad 10 jul 2015 12.50

Den 10 juli invigde kommunalråd Patrik Hansson och Affärsverkens ordförande Christer Sandström de nya laddstolparna för el- och hybridbilar vid Skeppsbrokajen i Karlskrona. Nu finns det sju laddstolpar i Affärsverkens regi med totalt 13 laddplatser, varav fyra platser är snabbladdande. Laddstolparna finns vid Skeppsbrokajen, kommunhuset/Aspöfärjan, Scandic, Badhuset, Kyrkogatan/Turistbyrån.


Affärsverkens VD Tomas Eriksson nämnde att satsningen på laddinfrastruktur och elbilar är en del i Affärsverkens arbete för att stimulera utvecklingen av framtidens fordon, samt främja miljösatsningen dels i Karlskrona, men även i Sverige. Patrik Hansson, kommunalråd, hoppas nu att karlskronaborna ska börja köpa miljöbilar.

Affärsverkens ordförande Christer Sandström och kommunalråd Parik Hansson klipper invigningsbandet mellan de nya laddstolarna för snabbladdning.

Det var stor uppslutning vid invigningen av de nya laddstolparna vid Skeppsbrokajen. Några passade även på att tanka gratis grön el.

De sju laddstolparna ger närproducerad el. Två är snabbladdare på 50kW som kan ladda alla typer av bilar på marknaden på cirka 30 minuter. Fem laddstolpar är semiladdare på 22kW, med dubbla typ 2 uttag som laddar på cirka en timme. För att stå på parkeringsplatserna där laddstolparna finns måste man ha en el- eller hybridbil och ladda under parkeringstiden.

För några veckor sedan invigde Mikael Blomqvist två Teslaladdare på Landbron. Nu när de gamla befintliga stolparna har bytts ut till nya moderna, samt laddstationen i stadsmarinan är invigd kommer Karlskrona att vara ledande i sydöstra Sverige vad gäller laddinfrastruktur.

 Affärsverken har sedan 2012 försett Karlskrona med laddmöjligheter. I den senaste statistiken från april månad finns det 88 laddningsbara fordon i Blekinge varav 30 i Karlskrona. Något som nu med kraftigt förbättrad infrastruktur förväntas öka i snabbare takt.

Här finns laddstolparna, uppladdning.nu

Mer information om laddstolpar för elbilar

Vid frågor kontakta

Veronica Sanaksenaho, säljare Affärsverken
Telefon 0455-783 78
veronica.sanaksenaho@affarsverken.se

Senast ändrad: 2015-07-10 12:50

Chatta med kundservice