Ny lyssna-funktion på affarsverken.se

Publicerad 19 apr 2013 11.00

Du kan nu lyssna på vår webbplats innehåll genom att använda vår lyssna-funktion. Möjligheten att få texten uppläst är en viktig funktion i arbetet med att göra webbplatsen tillgänglig för fler besökare.

Lyssna-funktionen innebär att du kan få webbplatsens innehåll uppläst med hjälp av en talsyntes. Den är till hjälp för personer som föredrar att lyssna på en text istället för att läsa den. Funktionen har stor användbarhet och är plattformsoberoende för att kunna erbjuda största tänkbara tillgänglighet, inte bara för persondatorer med alla olika webbläsare, utan även för bland annat smartphones, surfplatta och mp3-spelare.

Så här fungerar lyssna-funktionen

Lyssna-funktionen finns aktiverad på nästan alla webbsidor. Du hittar länken högst upp i webbhuvudet på webbplatsen. När du klickar på lyssna-länken öppnas en ljudspelare, som läser upp textinnehållet. Texten som läses markeras samtidigt med ljudet, vilket gör det lättare för användaren att följa med.

Det går också att välja vilken del av innehållet som ska läsas, genom att markera den text du vill ska läsas upp och klicka på Lyssna-ikonen, som visas intill markeringen.

Spelarens inställningsmeny gör det möjligt för användaren att anpassa hur uppläsningen ska fungera till exempel inställning av läshastigheten och hur texten ska markeras under uppläsningen.

Mer information om lyssna-funktionen

 Printscreen på en webbsida med lyssnafunktionen igångsatt

Senast ändrad: 2013-04-19 11:05

Chatta med kundservice