Nu kan du som kund påverka din elnätsavgift

Publicerad 05 sep 2016 16.20

From den 1 oktober 2016 kommer du som har en huvudsäkring mellan 80-200 Ampere att få en ny prismodell på elnät. Vi närmar oss en nordisk elmarknad och som ett led i detta vill man därför se en mer enhetlig tariff- och prisstruktur i regionen. Fler och fler elnätsföretag i Sverige väljer därför att göra som Affärsverken, dvs. att gå över till effektdebitering.

Prismodellen innebär att elnätspriset delas upp i tre delar. Det finns en fast del som bestäms av anslutningens säkring och en effektdel som baseras på den högsta entimmeseffekten uttagen under månaden. Det tillkommer också en rörlig del som påverkas av förbrukningen.

Med den här modellen minskas den fasta avgiften till ca 30 % mot dagens nivå och du som kund får möjlighet att påverka elnätskostnaden via effektdelen och den rörliga delen. Genom energieffektivisering kan du påverka ditt elnätspris och samtidigt göra en insats för miljön. Prismodellen är helt intäktsneutral för Affärsverken.

Vi hjälper dig gärna att se över din anläggnings elförbrukning, men du kan även via Mina Sidor på Affärsverkens hemsida få en bra bild av när uttagen sker. På så sätt kan du se om t.ex. fläktar och belysning är igång vid tidpunkter när det inte är nödvändigt och en besparing kan göras.

Länk till prislistan

Har du frågor om din nya elnätsavgift, eller behöver hjälp att logga in på Mina Sidor är du välkommen att kontakta Marknad- och försäljningsavdelningen på telefon 0455-783 93.

Senast ändrad: 2016-09-05 16:24

Chatta med kundservice