Nävragöls byanät invigdes av landshövdingen

Publicerad 27 nov 2013 10.39

Landshövding Berit Andnor Bylund invigde den 26 november byanätet i Nävragöl, som är bland de första byanäten i Karlskrona kommun. Projektet med utbyggnaden av fibernätet och anslutningarna till villorna är klar och nu är byborna uppkopplade till Karlskronas Stadsnät.


Landshövding Berit Andnor Bylund inviger Nävragöls byanät tillsammans med Ingemar Larsson ordförande i föreningen "Nävragöl infrastruktur", foto Jan Jeppsson.

Föreningen "Nävragöl infrastruktur" med ordförande Ingemar Larsson i spetsen har jobbat för att förverkliga sitt byanät med fiberanslutning under tre år. Föreningen äger hela kanalisationen och Affärsverken har blåst in fiber. De 130 anslutna kunderna har nu tillgång till Karlskronas Stadsnät. Detta innebär att de kan välja bland flera tjänsteleverantörer som finns i det öppna Stadsnätet och efter behov välja de digitala tjänster som erbjuds för internet, tv och telefoni.

Många av föreningens medlemmar var på plats när invigningen ägde rum och de fick samtidigt mer information om Karlskronas Stadsnät, , foto Jan Jeppsson.

- Det är roligt att se när ett av de första driftsatta byanäten i kommunen kommer igång och kopplas upp mot Karlskronas Stadsnät, säger Björn Löwenadler projektledare för byanäten på Affärsverken. Det krävs stort engagemang från föreningarna. De måste själva söka bidrag och lägga ner rör, men vi finns som en samarbetspartner och stöd för dem.

- Vi har på Affärsverken byggt upp en organisation, som ska kunna hjälpa fler byanät att förverkliga sina planer om en fiberanslutning på landsbygden, berättar Björn. Byanäten i Fäjö-Lösen, Norra Lösen, Torhamn Väst och Tvingelshed är också igång med utbyggnaden av fibernät och ytterligare en handfull förs det diskussioner med.

Mer information om byanät

För mer information kontakta

Björn Löwenadler, projektledare Affärsverken
Telefon 0455-783 83
bjorn.lowenadler@affarsverken.se

Senast ändrad: 2013-11-27 10:41

Chatta med kundservice