Karlskronas Stadsnät kommer runt knuten

Publicerad 13 sep 2013 08.00

Bor du i villa och drömmer om bredband via optisk fiber? Lösningen kan vara närmare än du tror...

HusIdag är nära 15 000 villor, lägenheter och företag anslutna till Karlskronas Stadsnät. Stadsnätet är öppet för alla tjänsteleverantörer och rymmer därför ett stort utbud av digitala tjänster inom bredband, teve och telefoni. Affärsverken har byggt med optisk fiber, vilket ger hög kapacitet för såväl dagens tjänster som för framtida krav från vården, skolan och näringslivet.

– Vi får en mängd förfrågningar från villaägare, så därför har vi nu skapat en ny sökfunktion på webben, säger marknads- och försäljningschef Anna Wallin. Man skriver helt enkelt in sin adress och får veta om ens fastighet redan är ansluten eller kan bli det inom en snar framtid.

Intresseliga på nätet

Sökningen på www.affarsverken.se visar om fastigheten redan är ansluten eller om den ingår i ett intresseområde, det vill säga ett område som av olika anledningar har nära till anslutning. Att ett område blivit intresseområde beror oftast på att de boende där visat ett visst eller stort intresse. Med lite tur är villan redo att kopplas på, annars är det lätt att göra en intresseanmälan direkt på webben. Det går sedan att följa utvecklingen och se hur många procent av grannarna i området som anmält sitt intresse.

– Det behöver inte ta lång tid alls, säger Anna Wallin. Det beror på hur stort intresset är i området. Så fort vi har tillräckligt många avtal bygger vi ut, blåser ut fiber och ansluter.

Mobilisera grannarna

Om sökningen visar att du bor i ett område som ännu inte finns med på listan, kan du välja att själv bli kontaktperson och berätta för grannarna om fiberanslutning. När intresset vuxit sig stort kan ert kvarter så småningom bli ett intresseområde.

– Vi välkomnar ambassadörer som vill snabba på utvecklingen, säger Anna Wallin. För oss är det här främst ett sätt att möta kunderna och deras önskemål. För närvarande ligger bland annat Långö, Knösö, Östra Torp, Sturkö, Tving och Skillingenäs ute som intresseområden.

Artikel från magasinet "iKarlskrona" nr 3 2013, text Christer Carlbäck, foto Andreas Blomlöf.

Mer information om våra intresseområde för fiber

Senast ändrad: 2013-09-12 08:55

Chatta med kundservice