Förutsättningar för vindkraft belystes på årets elmarknadsseminarium

Publicerad 26 sep 2013 09.05

På Affärsverkens årliga elmarknadsseminarium för företagare den 25 september fick de medverkande bland annat veta hur läget är på elmarknaden nu och framöver och om det går att få ekonomi i nyproduktion av vindkraft.

Deltagare elmarknadsseminarium

För intresserade började dagen med en rundvandring i Kraftvärmeverk Karlskrona.

Seminariet inleddes sedan med att Affärsverkens krafthandlare Jörgen Johansson och Mats Kinder berättade om nuläget på elmarknaden och gav en prognos för 2014-2018. Vad som händer med den hydrologiska balansen kommer helt att påverka vinterns elpriser.

Under eftermiddagen fick deltagarna lyssna på Staffan Niklassons föreläsning om förutsättningar för vindkraft. Staffan är teknisk chef inom projektutveckling i bolaget o2 Vindkompaniet som ingår i o2 gruppen. Han berättade bland annat att storföretag som IKEA och Google satsar på vindkraft för att säkra ett lågt elpris med förnybar energi och att den senaste tidens teknikutveckling ger förutsättningar för nyproduktion av vindkraftverk även vid dagens låga priser.

Anders Karmehed, affärsområdeschef elhandel, avslutade seminariet med att diskutera hur elpriserna varit, rekommendationer och produktnyheter. Vi konstaterar att Affärsverkens förvaltning varit mycket lyckosam för kundföretagens elpriser. Nyheten är att kunder med portföljförvaltning kommer framöver att kunna välja att säkra upp sig för större andel rörligt under sommarhalvåret.

Kvällen avslutades med en båttur till Drottningskärs kastell där deltagarna fick en guidad tur och en avslutande middag i kastellet.

För mer information kontakta

Anders Karmehed, affärsområdeschef elhandel
0708-78 30 50
anders.karmehed@affarsverken.se

Anna Wallin, marknads- och försäljningschef
0708-78 30 89
anna.wallin@affarsverken.se

Senast ändrad: 2013-09-26 10:07

Chatta med kundservice