Förnybart och klimatfrågor på årets elmarknadsseminarium

Publicerad 02 okt 2014 08.30

På Affärsverkens årliga elmarknadsseminarium för företagare den 1 oktober fick de medverkande lyssna på Tone Bekkestad som berättade om det senaste inom klimatforskningen och hur man som företagare kan spara pengar och samtidigt spara på miljön och klimatet.

Elmarknadsseminarium

Affärsverkens VD Tomas Eriksson inledde seminariet med att hälsa deltagarna välkomna och lämnade ordet till elhandelschef Anders Karmehed som bland annat berättade om att Affärsverken utvecklar eget balansansvar.

Christian Annerhagen från Axfood, fortsatte med att berätta om vilka parametrar som är viktiga vid val av elhandelspartner. Axfood slöt i början av året nytt elhandelsavtal om portföljförvaltning med Affärsverken.

Anders Karmehed, Mats Kinder och Fredrik Svensson från elhandelsavdelningen på Affärsverken gjorde en återblick och berättade hur det har gått på elmarknaden och vad som väntade runt hörnet. De resonerade också kring alternativen till kärnkraft.

Tone Bekkestad
Föreläsningarna avslutades med Tone Bekkestads föredrag "Vill du göra smarta investeringar och kloka val? Vill du spara pengar och vara en del av lösningen?".

Deltagarna inspirerades av Tones konkreta exempel på hur företag har sparat stora pengar ofta genom mycket enkla åtgärder som i sin tur sparar miljön och klimatet. Tone berättade om ett företag som sparade en halv miljon kronor på att sätta in en timer vid användningen av fläktar i ett garage istället för att ha igång dem hela tiden.

- Enkla lösningar ger ofta stora resultat, menar Tone Bekkestad. Vi svenskar gör till exempel av med 400 miljoner värmeljus på ett år. Om detta återvinns kan 60 000 cyklar tillverkas.

Dagen avslutades med middag och båttur i Karlskronas skärgård.

 

 

För mer information kontakta

Anna Wallin, marknads- och försäljningschef
Telefon 0708-78 30 89
anna.wallin@affarsverken.se

Anders Karmehed, affärsområdeschef elhandel
0708-78 30 50
anders.karmehed@affarsverken.se

Senast ändrad: 2014-10-02 09:17

Chatta med kundservice