Affärsverken mot nya äventyr

Publicerad 27 okt 2014 08.55

Affärsverken ska fokusera ännu mer på att göra nytta för sina kunder och bidra till ett hållbart samhällsbygge. Samtidigt ska organisationen gå "från bolag till ett proaktivt företag" och göra sig redo för en nordisk elmarknad.

Tomas Eriksson– Vi har gett oss ut på en mental utvecklingsresa, säger vd Tomas Eriksson. Vi ska öka vår omsättning utanför Karlskrona med ytterligare 20-30 procent, men det kräver att vi är riktigt viktiga för våra kunder på hemmaplan.

Grönskande elhandel

Affärsverken omsätter cirka en miljard kronor per år, varav hälften kommer från elhandeln med kunder i 270 av Sveriges 300 elnätsområden. Styrelsen har satt upp målen om ökad försäljning i Sverige och om gedigna förberedelser inför det väntade öppnandet av den nordiska elmarknaden. Affärsverken tänker då följa med sina stora kunder som har verksamhet utanför Sverige.

– De stora kunderna bedömer oss efter hur vi agerar på vår egen marknad, säger han. Det ger oss ännu en anledning till att satsa på miljövänliga lösningar som billaddningsstationer, solceller och biogas i Karlskrona.

Symbolisk skärgårdstur

Affärsverkens närmare 200 medarbetare deltog i en kick-off för förändringsarbetet i början av september. Då lanserades ett internt sjökort med en symbolisk skärgårdstur som ska föra hela organisationen mot den nya visionen. Tomas Eriksson står tryggt vid rodret med blicken fäst på horisonten, och han är fast besluten om att utveckla sin säljorganisation. Lagom till 2016 ska Affärsverkens medarbetare ha gjort den bildliga resan till Utklippan och tillbaka till Fisktorget. Längs vägen ska de bocka av flera viktiga punkter. I fokus för resan står en spännande kombination av grön och affärsmässig framtidstro.

– Vi är små bland de stora drakarna, men vi är stora bland de mindre nischade elhandelsbolagen. Vi kan lyssna på våra kunder och ta fram anpassade erbjudanden som faller dem i smaken, säger Tomas Eriksson.

Artikel från personaltidningen "Viken" nr 3 2014, text och foto Infab Vitamin.

Vid frågor kontakta
Tomas Eriksson, vd Affärsverken
0733-31 48 55, tomas.eriksson@affarsverken.se

Senast ändrad: 2014-10-27 14:38

Chatta med kundservice