Byanät

Bor du utanför tätorten? Vill du också smärtfritt kunna sköta det vardagliga, företaget, studera hemifrån eller kanske kunna svara upp till barnens krav på bra internetuppkoppling? Detta kan bli verklighet med en anslutning till Karlskronas stadsnät. Du får då tillgång till snabb fiberuppkoppling och via  tjänsteleverantörerna i nätet kan du välja bland ett brett utbud av nytto- och nöjestjänster.

Byanät får tillgång till fiber via Karlskronas stadsnät 

Affärsverken äger och driver ett stamfibernät för bredband på landsbygden i Karlskrona kommun. Du som arbetar och bor på landsbygden kan nu inom ett byanät få tillgång till bredband via fiber. I Sverige ska 90 % av befolkningen ha tillgång till bredband med 100 Mbit/s hastighet innan 2020. Detta har regeringen satt som mål i sin bredbandsstrategi.

Kanalisering på landsbygden

Byanät blir verklighet genom att byborna skapar en ekonomisk förening, som med hjälp av bidrag bygger sitt eget kanalisationsnät (tomrör) i byn. I detta kan sedan Affärsverken blåsa in fiber och ansluta byborna till vårt öppna Stadsnät. Här kan du sedan fritt välja mellan ett flertal tjänsteleverantörer som erbjuder olika tjänster såsom internet, TV och telefoni.

Så här skapar du ett byanät tillsammans med Affärsverken

Modern kommunikation

Fiber erbjuder en framtidssäker och driftsäker uppkoppling med hög kapacitet och kvalitet som krävs för dagens tjänster som internet, telefoni och TV, men även för framtidens tjänster som hemlarm, trygghetslarm, e-sjukvård och smarta hem.

Medarbetare marknad- och försäljningsavdelningenInformation och kontakt

Under Dokument och Länkar hittar du mer information om byanät.
Välkommen att kontakta Björn Löwenadler om du har fler frågor. Du hittar kontaktuppgifter under Kontakt. 

Karta pågående byanätPågående byanät

Vi jobbar tillsammans med flera byanät inom Karlskrona kommun och är i olika faser i projekten.

En del områden är i inledningsfasen och håller på att undersöka om det finns intresse för fiber. Inom andra områden är tomrör redan nergrävda.

Karta pågående stadsnät, pdf


Senast ändrad: 2014-09-23 08:54

Chatta med kundservice