Vit eller grön Jul? Grå eller Grön el?

Publicerad 21 dec 2012 11.42

Snön faller ymnigt och förutom ett par dagar så har december inneburit vinter. Håller sig detta över julen nu då? Vi förväntar oss att vintern håller sig fram till den 24:e. Men senast på juldagen som kommer ett lågtryck in med mildare väder. Det är inte helt osannolikt att vi får in ny snö redan på julaftonen och om det vill sig illa för oss i sydligaste Sverige övergår det till slask redan under eftermiddagen. Längre norrut kan vi nog lova en vit jul.

Senaste dagarna har det skrivits en del om den s.k. "gröna elen". All el som Affärsverken levererar till konsumenter kommer från förnybara energikällor. En del kommer numera från vårt eget kraftvärmeverk som nu producerar värme och el, eldat med flis. (Produktionen går jättefint och vi har inte behövt använda olja trots att det bitvis varit kallt) Sedan har vi för våra kunders räkning köpt ursprungsmärkt el från vatten, bio och vind som komplement till kraftvärmeverket.

De kunder som inte har valt förnybar el från t.ex. Affärsverken får successivt lite smutsigare el. Ju fler som väljer den rena, desto sämre blir "restmixen".

Så teamet på Affärsverken önskar alla en vit och god Jul med värme och mysbelysning från grön el!

/Anders Karmehed

Senast ändrad: 2012-12-21 13:14

Chatta med kundservice