Sommar Historik och Nyheter

Publicerad 26 aug 2013 08.33

Välkomna tillbaka säger bloggen efter en lång skön sommar, som väl de flesta är överens varit en sommar som vi vill ha den. Det är väl inte riktigt höst, men i alla fall hösttermin och bloggen öppnar med en översiktlig resumé.

När vi lämnade vid skolavslutningstid så kostade ett 3-årsavtal 39,2 öre. Under sommaren har priserna förstås gått både upp och ned. I skrivande stund är priset 38,6, men både priset på börsen och valutakursen pekar mot att när vi uppdaterar veckans priser så är vi nog tillbaka där vi började. Intet nytt under solen med andra ord.

Spotpriserna har legat rätt stabilt under sommaren. Faktiskt har vi sedan mitten av april haft priser på 30 öre +/- 10% fram till förra veckan. Det som hände då återkommer bloggen till. 30 öre är en rätt normal sommarspot. I media har vi kunnat läsa hur mycket högre priserna varit jämfört med förra året. Tar vi vecka 30 som exempel så var 2013 hela 380% dyrare än 2012. Det är en rejäl skillnad. Men det var fjorårets 6,7 öre som var exceptionellt låg.

Mer nyheter i media är att elpriserna riskerar att bli höga i vinter, för det riskerar att bli kallt. Skräll! Bloggen håller med om att det kan bli kallt i vinter. Men slutsatsen återkommer vi med.

På återskrivande,
/Anders Karmehed
anders.karmehed@affarsverken.se

Senast ändrad: 2013-08-26 08:36

Chatta med kundservice