När Vad Vem?

Publicerad 02 apr 2013 10.07

Spotpriset i mars blev 37 öre. Högre än både januari och februari. Detta hände senast 2006. Spotpriset fortsätter nu att vara starkt, påeldat av den enträgna vintern. Idag på morgonen ser vi priser på över 90 öre. Men våra vädergurus ser ändå i spåkulan att våren förbereder en inmarsch. Landstigningen planeras just nu till runt den 10 april.

En sista reflektion kring marsspoten är att områdespriserna inom Sverige var i princip samma. Bara en ynka timme den 6 mars var dyrare i Sydsverige, så Affärsverkens alla kunder har tjänat på att inte prislåsa SE4.

Hur blir det framåt då? Börjar det bli farligt med rörligt pris? Inte så säkert, men Bloggen törs göra utfästelsen att det rörliga priset kommer att vara högre år 2013 än under 2012. Det stora tyskägda kraftbolaget fortsätter att sälja rörligt pris på gator och torg i Karlskrona (rörligt utan påslag men med Sveriges högsta fasta avgift). Det stora svenska statliga kraftbolaget gjorde däremot en stor pressrelease förra veckan och sade att nu är det rekordlåga priser på fast pris och rekommenderade 3 års-pris. Låter ju smart när det rörliga börjar bli dyrare. Men detta utspel kom veckan efter att de fasta priserna faktiskt stigit med ca 10%. Aningens för sent alltså. Eller för tidigt, för idag på morgonen har priserna sjunkit tillbaka med 3-4 %. Så frågan "Vad ska jag välja?" är alltså även en fråga om timing, dvs "När ska jag välja?". Bloggen föreslår därför en lite hjälp på traven på frågan "Vem ska jag välja?", nämligen: Den som ger dig bäst råd på frågorna Vad och När.

Och förresten, glömde vi att säga att Affärsverkens Karlskronaportfölj för privatpersoner hade lägre pris än både rörliga och fasta priser för femte (5) månaden i sträck !?!

/Anders Karmehed
anders.karmehed@affarsverken.se

Senast ändrad: 2013-04-02 10:10

Chatta med kundservice