Marknad, konkurrens och metoder

Publicerad 10 jun 2013 15.40

Imorgon är det tisdagen den 11 juni. Sommarvädret är rätt skapligt i Karlskrona. Vi har fortfarande lite snösmältning och det förväntas dessutom rätt mycket nederbörd i magasinsområdena i Norge. Spotpriset hamnade ändå på modiga 37,6 öre, vilket ger ett kundpris på ca 44 öre inklusive avgifter och elcertifikat. Men terminspriserna håller sig låga så Affärsverken erbjuder fast pris i tre år på 39,9 öre. Prisvärt, påstår bloggen.

Bloggen vill här gärna visa på en reportageserie som P4 Blekinge har tagit fram. Den handlar om Susanne i Karlskrona som blev lurad av en telefonförsäljare. Dessvärre är hon inte ensam. Affärsverken får nästan dagligen samtal från kunder som inte är medvetna om vad de tackat ja till över telefon, eller i värsta fall, inte medvetna ATT de ens tecknat avtal över telefon.

Lyssna/läs här på serien av tre inslag:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5551169

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5551394

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=105&grupp=7653&artikel=5554010

Bolagen som använder externa säljföretag för att ragga kunder över telefon eller på gator och torg värjer sig gärna mot att de luras medvetet genom att skylla på enskilda säljare som går över gränsen. Vi har i så fall sett de här enskilda fallen i flera år nu och antalet bara ökar.

Du är bara rädd för konkurrens, säjer telefonförsäljarbolagen. Det finns 130 elhandelsföretag att välja på, svarar Bloggen. Affärsverken använder alltid egen personal vid försäljning och kundservice för att vi ska kunna se våra kunder i ögonen varje dag efter att vi gjort en affär. De här bolagen bidrar inte till att pressa priserna, utan bara till att lura på kunderna avtal de inte tjänar en enda krona på och därmed ge branschen dåligt rykte. Vi välkomnar konkurrens på justa villkor. Skulle vi bli av med några konkurrenter pga att telefonförsäljning förbjuds, så gynnas både kunder och elhandelsföretagen.

/Anders Karmehed
anders.karmehed@affarsverken.se

Senast ändrad: 2013-06-10 15:45

Chatta med kundservice